Muzeul Ţăranului Român: Festivalul Plăcintelor, la Târgul Crăciun Ţărănesc
alte articole
În Piaţa Ţărănească din curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român din Capitală (Şos. Kiseleff nr.3), vor avea loc în următoarele trei weekend-uri ediţii speciale ale Târgului Crăciun Ţărănesc, de dimineaţă şi până seara, cu multe bunătăţi tradiţionale şi cadouri deosebite. Intrarea este liberă.
La Piaţa Ţărănească veţi putea degusta produse alimentare naturale şi produse tradiţionale speciale pentru Crăciun - şorici, tobă, lebăr, cârnaţi, afumături, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, Cozonacul Bujor, prăjituri tradiţionale din Maramureş - precum şi produse de post: zacuşte munteneşti şi moldoveneşti, dulceţuri, miere şi produse apicole, siropuri, pâine în 3 culori de la Târgul Domnesc, covrigi, turtă dulce, varză cu mămăliguţă sau fasole la ceaun.
"În această perioadă, aproximativ 100 de producători, meşteri şi artizani populari participă la târg. În general, cel mai bine produsele tradiţionale - probabil că săptămâna aceasta vor avea mare succes plăcintele. În funcţie de perioada în care are loc târgul, produsele cu succes mai mare diferă de la ediţie la ediţie. De exemplu, de Sărbătorile de iarnă sunt foarte căutate globurile hand-made, care sunt realizate manual din diverse materiale, de la hârtie şi până la sticlă, pictate sau decorate cu aţă prin diverse tehnici", a declarat pentru Epoch Times Corina Berariu, PR manager la Tactic Events & marketing.
Festivalul Plăcintelor
În perioada 7-9 decembrie, în cadrul târgului Crăciun Ţărănesc se va organiza şi Festivalul Plăcintelor unde veţi putea degusta:
- plăcinte Moldoveneşti din Botoşani – poale-n brâu, plăcinte cu varză, plăcinte cu brânză
- plăcinte Întinse din Turnu, judeţul Arad – cu mac, cu nucă, cu mere, cu dulceaţă de vişine etc
- plăcinte din Târgul Domnesc - cu mere, cu dovleac, cubrânză şi alte felurite bunătăţi
- plăcinte Maramureşene şi plăcinte munteneşti la metru, cu carne, cu ciuperci sau cu nucă
"Au succes totodată în decembrie, Luna cadourilor, icoanele pictate pe lemn sau pe sticlă, obiectele din ceramică, precum şi cele din lemn sculptat. Aici pot da exemplu lăzile de zestre, la mare căutare luna aceasta, pentru a fi date cadou", a mai precizat Corina Berariu pentru Epoch Times.
Meşter(Esc)! pentru vizitatori meşteri populari şi artişti hand-made care aduc cu ei diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică , ii, icoane , obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii hand-made, obiecte realizate din lână şi croşetate, obiecte din lemn etc.
O secţiune specială a târgului este dedicată obiectele de antichitate - cufere, mobilier, tablouri, bijuterii, cărţi, cărţi poştale, patefoane, roţi de tors, monede vechi, decoraţii, cazane, ceaune, linguri din lemn şi câte şi mai câte.
"Pentru luna decembrie, mai pregătim încă două Târguri Crăciun Ţărănesc, cu surprize şi cu festivaluri speciale - în perioadele 14-16 şi 21-23 decembrie", ne-a mai declarat Corina Berariu.