Monica Macovei, Theodor Stolojan, Anca Boagiu, Sulfina Barbu şi Marian Zlotea, viitori europarlamentari PDL

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Organizaţiile PDL din regiunea Bucureşti Ilfov i-a nominalizat pe Monica Macovei, Theodor Stolojan, Anca Boagiu, Sulfina Barbu şi Marian Zlotea drept candidaţi ai partidului pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, au declarat pentru Agerpres surse din PDL.

Decizia finală asupra listei candidaţilor PDL pentru alegerile europarlamentare din anul 2014 va fi luată în luna martie a anului viitor, în cadrul reuniunii unui for de conducere al partidului, respectiv Biroul Permanent Naţional sau Colegiul Director Naţional.

Şi filialele PDL din Regiunea Vest au trimis conducerii centrale propunerile de candidaţi pentru alegerile europarlamentare. Printre aceştia se află Dorin Gligor de la Hunedoara, Constantin Ostaficiuc de la Timiş, Lucian Riviş Tipei şi Oana Corina Moldovean de la Arad şi Ilie Buzescu de la Caraş Severin.

La sfârşitul lunii septembrie, Vasile Blaga, preşedintele PDL informa că lista finală a candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare va fi decisă în cadrul unui Birou Permanent Naţional sau a unui CDN după consultarea prealabilă a unor liste intermediare cu câte cinci nume care vor fi transmise din partea organizaţiilor teritoriale până la data de 1 noiembrie.

"Am stabilit ca, până la data de 1 noiembrie, vicepreşedinţii regionali, secretarii regionali şi preşedinţii de organizaţii vor stabili o listă care să cuprindă cinci colegi care să candideze la alegerile europarlamentare. Această listă este prioritizată de către ei în funcţie de performanţele pe care le au organizaţiile judeţene din regiunea respectivă şi, sigur, de calitatea colegilor care doresc să candideze pentru alegerile europarlamentare, urmând ca Biroul Permanent Naţional, eu zic chiar Colegiul Director, să desemneze lista naţională, să asambleze propunerile care vin din regiuni", declara pe 30 septembrie preşedintele PDL.

Blaga a mai precizat că la întocmirea listelor se va ţine cont de cunoaşterea activităţii de la Bruxelles, viitorii europarlamentari trebuind, de semenea, să cunoască o limbă străină uzuală pentru comisiile din Parlamentul European, de preferinţă engleza, franceza şi/sau germana fiind acceptate şi ele în acest scop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne