MRU: PDL nu poartă ochelarii potriviţi

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
02.11.2013

Dreapta arată prost fără PDL, un partid mare care ar trebui să fie alături de Forţa Civică şi Partidul Mişcarea Populară, a declarat Mihai Razvan Ungureanu vineri, într-o conferinţă de presă la Braşov, ocazionată de validarea candidaturii sale la prezidenţialele de anul viitor.

Cotat drept favorit, din partea Dreptei, în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2014, preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a făcut vineri un apel la coeziune către (membrii) PDL:

"Dreapta fără PDL arată prost pentru că este un partid mare, un partid care are un număr important de militanţi oneşti, sinceri, care cred în valorile dreptei cum credem şi noi cei de la Forţa Civică şi de la Partidul Mişcarea Populară. Credem că timp pentru înţelepciune este, dar nici să nu fie prea târziu pentru că după aceea nu ne vor ajunge lacrimile să plângem cât am voi. Porţile noastre sunt deschise către toţi cei care înţeleg şi necesitatea şi urgenţa strângerii tuturor degetelor într-un singur pumn care să lovească adversarul USL", a spus Ungureanu.

Ungureanu şi-a exprimat deschiderea şi faţă de acei "oameni corecţi din PNL", nemulţumiţi de faptul că, de dragul susţinerii PSD-ului la prezidenţialele din 2014, Antonescu a transformat partidul într-un "proiect personal fără şanse de reuşită", afimând că trebuie ţinute deschise "porţile" şi pentru ei.

Întrebat ce părerea are despre reţinerea PDL de a îşi uni forţele cu Forţa Civică şi Mişcarea Populară, Ungureanu a răspuns: "Părerea mea personală? Nu au ochelarii care trebuie".

Reamintim că PDL a făcut de asemenea apel la coeziune către Forţa Civică condusă de MRU, preşedintele partidului, Vasile Blaga, lăsând să se înţeleagă că l-ar susţine pe Ungureanu ca şi candidat în cursa internă pentru desemnarea candidatului la prezidenţialele de anul viitor. Blaga a dorit însă o fuziune prin absorbţie a Forţei Civice, idee care nu a fost pe placul lui MRU. La scurtă vreme după propunerea lui Blaga, Mihai Razvan Ungureanu a anunţat că va participa la prezidenţialele din 2014 din partea alianţei Forţa Civică plus Partidul Mişcarea Populară condus oficial de Eugen Tomac.

De altfel, la Braşov a avut loc şedinţa Colegiului Director al Partidului Forţa Civică, în care s-a aprobat textul acordului politic de colaborare dintre Forţa Civică şi Partidul Mişcarea Populară, textul protocolului de colaborare dintre Forţa Civică şi Partidul Ecologist Român şi a fost validată candidatura preşedintelui Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor