Monica Macovei îi îndeamnă pe alegători să iasă la vot

Monica Macovei
Monica Macovei (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Loredana Diacu
07.11.2014

Fostul candidat la Preşedinţie, Monica Macovei, a lansat vineri un apel către români, cerându-le să iasă din case şi să meargă la vot, pentru că în România să nu se instaureze dictatura mafiei, frăţia hoţilor care au furat păduri, bani publici şi au poluat ţara cu "mafiotisme".

"Mă adresez nehotărâţilor să iasă la vot şi să se gândească că, dacă până acum preşedintele hoţilor sau preşedintele care uneşte hoţii, dacă până acum Ponta şi hoţii lui au furat pădurile, banii publici, au poluat ţara cu mafiotisme, ce s-ar întâmpla dacă ar câştiga şi fotoliul de la Cotroceni şi ar avea puterea absolută şi ar fi mafia absolută, dictatura mafiei în România?

Gândiţi-vă cum ar arăta România, ieşiţi la vot, dacă staţi acasă votul vostru se duce la cine nu vreţi să iasă preşedinte. Gândiţi-vă cum va arăta România mafiotizată de Ponta şi hoţii lui, într-o dictatură a mafiei, dacă Ponta ajunge la Cotroceni. Suntem la cotitură dintre un stat mafiotizat total sau mai avem o şansă", a declarat la Cluj Monica Macovei, citată de Mediafax.

Reamintim că Monica Macovei a anunţat, joi, că îl va vota pe Iohannis în turul al doilea al prezidenţialelor, arătând că marele pericol pentru România, în acest moment, este Victor Ponta. Înainte de a-i oferi prezidenţiabilului ACL sprijinul ei, Macovei i-a cerut acestuia să adere la principiile promovate de ea în campania electorală, principii vizând salvarea statului de drept şi a democraţiei în România.

La scurt timp după propunerea Monicăi Macovei, Iohannis a afirmat că punctele pe care fosta sa contracandidată îi cere să le asume se regăsesc în programul său prezidenţial şi şi-a arătat disponibilitatea de a confirma respectarea acestora şi într-un document scris.

"Am luat act, recunosc, cu bucurie, de afirmaţiile doamnei Monica Macovei prin care spune că doreşte să mă sprijine în situaţia în care eu îmi asum o serie de puncte. Foarte bine, sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se găsesc în programul meu prezidenţial şi unele dintre ele au fost reafirmate chiar astăzi de mine: independenţa justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi. Cred că prin asta am dat un răspuns rezonabil doamnei Macovei. Pot să reconfirm, cu mare plăcere, aceste lucruri şi într-un document scris. Sunt aceleaşi lucruri pe care mi le doresc şi eu pentru România, pentru o societate dreaptă", a declarat Klaus Iohannis.

Capitalul de încredere pe care fostul ministru al Justiţiei îl transferă lui Iohannis este deocamdată greu de cuantificat. Astfel, Macovei a fost votată de 4,44% din electoratul care s-a prezentat la primul tur de scrutin, dar în jur de 11% din voturile exprimate în ţară au fost înregistrate pe liste suplimentare, în condiţii greu de verificat. Totodată, mulţi români din afara ţării au declarat că ar fi votat cu Monica Macovei însă, datorită piedicilor birocratice puse de autorităţi, aceştia nu şi-au putut exercita dreptul la vot. În plus, peste 42 % din români aflaţi în ţară, fie indiferenţi, fie dezamăgiţi, fie ignorând rolul şi importanţa votului lor, nu au ieşit din case.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor