Monica Macovei: Fiţi alături de români, nu alături de hoţi! (video)

La dezbaterea despre statul de drept din Parlamentul European, europarlamentarul Monica Macovei a atras atenţia că presa din România numeşte Guvernul o “bandă de hoţi”.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Într-o şedinţă în plen ce a avut loc, joi, Parlamentul European a dezbătut situaţia din România, ca urmare a modificării prin Ordonanţă de Urgenţă a codurilor penale şi a adoptării proiectului de lege privind amnistia şi graţierea.

Pe parcursul a aproximativ 45 de minute, europarlamentari români şi străini, din toate grupurile politice, au prezentat argumentele pro şi contra măsurilor luate de Guvern. Printre cei care au luat cuvântul a fost şi europarlamentarul român Monica Macovei care a atras atenţia că presa din România numeşte Guvernul o “bandă de hoţi”.

Macovei a atras atenţia că singurul lucru pe care Parlamentul European şi Comisia Europeană pot să-l facă este să ceară ca acest Guvern să revoce ordonanţa de urgenţă care a modificat Codul penal.

"Am spus acest lucru în intervenţia mea la dezbaterea despre statul de drept şi situaţia din România, care a avut loc, în această dimineaţă, la cererea grupului PPE, în plenul Parlamentului European. Am mai spus că, dacă grupul socialiştilor, S&D, vrea o misiune în România, să meargă acum, şi nu după intrarea în vigoare a OUG şi când nu se mai poate face nimic. Fiţi lângă poporul român, şi nu lângă hoţi!" a scris Monica Macovei într-o postare pe contul personal de Facebook.

Vă prezentăm declaraţia integrală a europarlamentarului român Monica Macovei:

„Acum două nopţi, Guvernul socialist din România a modificat prin ordonanţă de urgenţă Codul penal şi Codul de procedură penală. Modificările aduse Codului penal şi de procedură penală au fost publicate în jurul orei 1.00 noaptea în Monitorul Oficial.

Ştiţi care sunt titlurile din presa românească? Acest Guvern este numit „Guvern de hoţi”, „mafia instalată la Guvern”, „Guvern de grup de crimă organizată”, „Guvern de bandiţi”. Sigur, pentru că au acţionat noaptea, pe neaşteptate, fără să anunţe pe nimeni, fără să fie pe ordinea de zi.

Şi au modificat Codul penal şi de procedură penală ca să se scape pe ei, ca să scape, în primul rând, preşedintele Partidului socialist din România, domnul Dragnea, care mai are o condamnare de 2 ani de zile pentru fraudă electorală şi care riscă încă una acum, dar a scăpat de dosar. Pentru că, prin această ordonanţă de urgenţă– asta era urgenţa -, Dragnea, preşedintele Partidului socialist din România, nu mai poate fi judecat în al doilea dosar, pentru ca şi-a abrogat această infracţiune. Nu mai există.

Să modifici abuzul în serviciu, abuzul de putere – care există în toate ţările din lumea asta -, în urma căruia scapă foarte mulţi politicieni, foarte mulţi din administraţie, foarte mulţi din Partidul socialist şi ALDE, care sunt împreună la guvernare.

Ştiţi că e lumea în stradă? Acum o săptămână erau 100.000 de oameni în Bucureşti, duminică, tocmai ca să prevină adoptarea. Peste noapte, ca bandiţii, au adoptat această ordonanţă de urgenţă. Şi aseară au fost pe stradă, în Bucureşti, circa 200.000 de oameni şi alţi 200.000 de oameni, cel puţin, în toată ţara. Aproape jumătate de milion de oameni au ieşit în stradă. Şi o să iasă în fiecare zi în stradă.

Singurul lucru pe care Parlamentul European poate să-l facă – şi trebuie să-l facă – şi Comisia Europeană este să ceară ca, până pe 9 februarie, când intră în vigoare modificările la Codul penal, acestui Guvern să revoce, tot prin OUG, acea ordonanţă de urgenţă care a modificat Codul penal. Atât. Nicio misiune (propunerea grupului S&D din Parlamentul European, n.n.). Ce să verificaţi în misiune? După ce s-a întâmplat şi când nimic nu se mai poate întoarce? Acum duceţi-vă, mâine, în misiune dacă vreţi. Duceţi-vă lângă oameni, fiţi lângă poporul român, Lângă poporul român, şi nu lângă hoţi!

Şi aş mai spune ceva: tocmai s-a anunţat ieri că vineri urmează o nouă lovitură – vor să desfiinţeze DNA. Vor să nu mai fie anchetaţi. Duceţi-vă în România, dar mâine, nu după 9 februarie, când intră în vigoare modificările la Codul penal, dacă chiar sunteţi corecţi şi alături de România şi de români", a concluzionat europarlamentarul român.