Lazăr o contrazice pe Carmen Dan: Am fost informat ieri de MAI privind riscul producerii unor fapte ilegale la protest

În timp ce şefa MAI susţine că nu anticipase violenţele de la proteste, Procurorul General a dezvăluit că instituţia pe care o reprezintă a fost informată încă de ieri de MAI privind riscul producerii unor fapte ilegale la protestul din Piaţa Victoriei împotriva "ordonanţelor-elefant".
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr (wall-street.ro)

Parchetul General a fost informat de Ministerul Afacerilor Interne cu privire la riscul producerii unor fapte ilegale la protestul de miercuri seară din faţa Guvernului, a dezvăluit procurorul general al României, Augustin Lazăr.

"Ieri (miercuri - n.r.) se deţineau nişte informaţii, adică noi am fost informaţi de către Ministerul de Interne privind riscul producerii unor probleme, unor fapte ilegale, cu ocazia acestei manifestări a societăţii civile, dar, în concret, am înţeles că Ministerul de Interne, prin structurile special abilitate, urmăreau atent această mişcare pentru a elimina orice risc.

S-ar părea că până la urmă au reuşit să ţină lucrurile sub control şi nu au degenerat astfel cum ar fi vrut unii, au degenerat, însă, suficient să compromită o manifestaţie a societăţii civile", a declarat Augustin Lazăr, citat de Agerpres.