Lideri politici de la Chişinău: Vom rămâne în continuare solidari cu fraţii noştri de peste Prut

În contextul protestelor care au loc de câteva zile în România, liderii pro-europeni de la Chişinău, Maia Sandu şi Andrei Năstase, şi-au exprimat îngrijorarea, solidaritatea, precum şi încrederea că preşedintele Iohannis şi societatea românească se vor consolida şi se vor opune distrugerii statului de drept.
Andrei Năstase şi Maia Sandu
Andrei Năstase şi Maia Sandu (facebook.com/AndreiNastase)

Liderul Partidului Politic Platforma „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase se arată încrezător în ceea ce priveşte desfăşurarea protestelor de la Bucureşti. În opinia celui care a organizat zeci de proteste paşnice la Chişinău, la fel împotriva guvernării, penalii români nu au reuşit să confişte definitiv protestul oamenilor civilizaţi. Totuşi, politicianul a specificat faptul că în România acum se repetă scenariul de la Chişinău de „acum un an când noaptea era regină la Chişinău, atenţionam public occidentul de pericolul dublelor standarte şi că nimic nu e mai periculos pentru un stat, decât un regim corupt antipopular”.

„Dacă am fi avut atunci barem sprijinul României în lupta noastră cu Plahotniuc, astăzi Republica Moldova era un stat liber de corupţie şi sărăcie, iar penalii din România nu mai ajungeau să aplice împotriva justiţiei şi statului de drept român, mijloacele penalilor noştri nepedepsiţi, „semănători şi asigurători de stabilitate".

Noi am rezistat şi mai rezistăm fără vreun sprijin extern împotriva unei guvernări hibrid, Plahotniuc-Dodon, corupte şi geopolitice. Vom rămâne în continuare solidari şi cu fraţii noştri de peste Prut, inclusiv prin proteste. La Chişinău protestele încă nu au fost confiscate de la cetăţeni. Şi acestea vor fi reluate”, a scris Năstase într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Un mesaj de susţinere a protestatarilor din România, a transmis şi Maia Sandu, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, precizând că „România a fost şi mai rămâne un model de democraţie, de combatere a corupţiei şi de respectare a statului de drept”.

Maia Sandu şi-a exprimat convingerea că românii demni, cu caracter şi luciditate, partidele responsabile şi societatea civilă nu vor permite deraparea de la democraţie şi valorile europene. Totodată, aceasta consideră că „este grav şi dezamăgitor pentru cetăţenii oneşti ca cei care comit fărădelegi să fie scutiţi de pedeapsă, ca delicvenţii să primească indulgenţe pe criterii politice, dar şi mai grav este când un sistem anticorupţie construit cu migală şi sacrificii timp de 10 ani riscă să fie distrus într-o singură noapte”.

„Noi, cei din Republica Moldova, am sperat să preluăm modelele de combatere a corupţiei care au avut succes în România. Din păcate, observăm că se produce un efect invers: cei din România preiau modelele moldoveneşti de acoperire a fraudelor împotriva cetăţenilor şi de protejare a corupţilor şi hoţilor. Păstrăm încrederea că Preşedintele Klaus Iohannis şi întreaga societate românească se vor consolida şi se vor opune distrugerii statului de drept”, a scris Sandu pe un cont de socializare.

Menţionăm că în aceste zile, în România are loc cel mai mare protest de după Revoluţie! Strada se revoltă împotriva celor care au adoptat "mişeleşte", noaptea, "ordonanţele-elefant". La ultimul protest au ieşit în stradă peste 300.0000 de români din toată ţara, strigând "Hoţii, hoţii" şi "Demisia" în faţa Guvernului, determinaţi să-i dea jos pe cei ce au legalizat "corupţia organizată".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe