Mobilă şi alte obiecte ale familiei John F.Kennedy, scoase la licitaţie

Mobilă şi obiecte ale fostului preşedinte John Kennedy
Mobilă şi obiecte ale fostului preşedinte John Kennedy (La Gran Epoca)

Piese de mobilier şi obiecte originale din casa familiei John Kennedy, cunoscută sub numele de "Winter White House" (Casa Albă de Iarnă), din statul Florida, au fost scoase la licitaţie acum câteva zile, a comunicat firma Leslie Hindman.

Un pat pe care a dormit preşedintele John F. Kennedy, mobila de sufragerie, folosită de familie, portrete şi fotografii cu JFK şi Jackie Kennedy au fost scoase la licitaţie în West Palm Beach, Florida.

În total 153 de obiecte s-au aflat în casa situată într-o zonă exclusivistă la ţărmul mării, în Palm Beach, atunci când aceasta a fost vândută în 1995, după ce aparţinuse familiei Kennedy vreme de 62 de ani. Compania "are plăcerea de a prezenta această colecţie de importanţă istorică şi culturală de la 'Casa Albă de Iarnă' a familiei Kennedy'', a publicat Casa de licitaţii Leslie Hindman pe pagina sa de internet.

Mobilierul are o mare valoare deoarece ''în timpul administraţiei Kennedy, au avut loc reuniuni prezidenţiale importante în această reşedinţă''. Fostul preşedinte american a venit deseori în această locaţie în timpul mandatului său, până când a fost asasinat, în 1963, a declarat Leslie Hindman pe site-ul său.

Dintre obiectele scoase la licitaţie se remarcă o masă de sufragerie stil Ludovic al XV-lea cu un preţ de bază de 4.000 $, o altă masă unde JFK primea corespondenţa, la 2.000 $, un pat folosit de preşedinte pe când împărţea camera cu fratele său mai mare (3.000 $) şi un paravan de lemn care a fost proprietatea fiicei lui Winston Churchill (2.000 $).

Mobila a fost păstrată de familia Castle care a cumpărat casa în 1995, dar a vândut-o anul trecut pentru suma de 31 de milioane de dolari fiicei unui magnat imobiliar din New York.

Chiar şi obiectele au viaţa şi drumul lor întortocheat, trecând de la o persoană la alta. Unii le respectă valoarea istorică sau culturală, pe când alţii văd în ele numai o bună investiţie financiară. Oricum ar fi, aceste lucruri ne amintesc de anumite persoane care, la vremea lor, au avut un mare impact asupra societăţii prin faptele lor sau prin ceea ce au lăsat în urmă.