Miting anti-Oprea. Liberalii ies în stradă pentru a-i cere demisia vicepremierului

Aflat în mijlocului unui imens scandal cauzat de moartea tânărului poliţist care îl escorta, vicepremierul Gabriel Oprea refuză să demisioneze, în ciuda protestelor de stradă şi a faptului că inclusiv preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut acest lucru.
Theodor Atanasiu
Theodor Atanasiu (Epoch Times România)

În acest context, liberalii au decis să organizeze, sâmbătă, un miting de protest pentru a cere demisia lui Oprea, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, informează Agerpres.

"PNL a hotărât ca mâine să facă o acţiune de protest sub formă de miting de protest pentru a solicita demisia domnului vicepremier Oprea din funcţia pe care o deţine", a declarat Atanasiu, menţionând că mitingul va avea avea loc începând cu ora 11:00.

Liderul liberal a precizat că mitingul va începe în faţa Guvernului, apoi participanţii se vor deplasa pe trotuar pe Calea Victoriei până în faţa Ministerului de Interne.

"Vom înmâna domnului ministru sau celor care se află acolo pentru a-i da domnului ministru Oprea o demisie gata scrisă, să facă doar efortul de a o semna, ca să grăbim luarea deciziei, o decizie înţeleaptă pe care trebuie să o ia un ministru care a făcut un abuz în funcţie şi a sfidat populaţia prin acţiunile pe care le-a făcut", a adăugat Atanasiu.

Amintim că, în urmă cu o opt zile, Bogdan Gigină, poliţist în Brigada Rutieră, a decedat, la doar 28 de ani, după ce a căzut de pe motocicletă într-o groapă aflată pe o şosea în plin centrul Capitalei, în timp ce gonea pe motocicletă, cu peste 100 de km/h, ca antemergător al coloanei lui Oprea.

Procurorii Parchetului General iau în calcul anchetarea lui Gabriel Oprea pentru abuz în serviciu în cazul accidentului ce a dus la moartea poliţistului Bogdan Gigină, au declarat surse judiciare citate de Realitatea.net.

Potrivit respectivelor surse, ministrul de Interne se îndrepta spre casă în seara accidentului, ceea ce înseamnă, practic, că nu exista o urgenţă care să justifice necesitatea unei coloane oficiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne