PNL neagă că ar fi ahtiat să racoleze UNPR-işti

Cei doi copreşedinţi ai PNL susţin că nu sunt în situaţia de a prelua parlamentari UNPR, cel puţin nu în orice condiţii.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a susţinut joi că partidul pe care îl conduce nu este ahtiat să primească 'în orice condiţii' parlamentari de la UNPR-ul lui Gabriel Oprea.

Întrebat dacă PNL va primi în partid parlamentari de la UNPR, partidul lui Oprea, a cărui popularitate este în cădere liberă după moartea poliţistului Bogdan Gigină, Blaga a declarat că statutul partidului este restrictiv în astfel de situaţii.

"(...) Depinde şi de unde au plecat acei parlamentari UNPR, pentru că dacă au fost parlamentari PNL, atunci poate că putem sta de vorbă, depinde şi de motivele pentru care au plecat, pentru că avem un statut în care capitolul etică este extrem de restrictiv. Nu suntem în situaţia de a fi ahtiaţi să primim, în orice condiţii, colegi de la UNPR", a afirmat Blaga.

La rândul său, Alina Gorghiu, a declarat că parlamentarii UNPR ar trebui să limpezească situaţia din partidul din care fac parte şi a adăugat că, până în prezent, niciun parlamentar UNPR nu a antamat astfel de discuţii.

"Eu cred că oportun în acest moment este să le transmit mesajul să aibă curaj să ceară explicaţii în cazul şefului lor de partid. Cred că e mai bine să-şi limpezească situaţia din partid pentru că UNPR va avea de pierdut dacă domnul Oprea va insista să rămână în această tăcere nejustificată", a declarat Gorghiu.

Reamintim că în paralel cu scăderea popularităţii lui Gabriel Oprea, acuzat de societatea civilă că a abuzat de funcţia sa cerând coloană oficială la care nu avea dreptul şi că şi-a lăsat în urmă subalternul rănit, în UNPR se mai întâmplă şi alte evenimente dătătoare de frisoane pentru membrii formaţiunii.

Astfel, pentru prima dată în istoria afacerilor lui Nicu Niro, secretarul general UNPR, ANAF a pornit o campanie de control la Complexul Dragonul Roşu. Gelu Diaconu, şeful ANAF, a anunţat, joi, că agenţii săi s-au instalat în Dragonul Roşu, urmând să efectueze controale zilnice, şi că în ultimele 3 zile au confiscat de aici peste 100 000 de euro cash, relatează bn24.ro.

Totodată, un alt grande al UNPR-ului, Tiberiu Urdăreanu, patron la celebrului grup UTI şi preşedinte al Departamentul energie, resurse şi politici industriale al acestei formaţiuni dă şi el cu subsemnatul la DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne