Liberalii, la atac. "Cât timp Oprea rămâne ministru poate să distrugă probe, să influenţeze martori, să fabrice documente"

Liberalii îi "somează" pe social-democraţi să-i retragă sprijinul politic vicepremierului Gabriel Oprea pentru a fi demis sau suspendat din funcţie, a declarat, joi, liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (timpolis.ro)

"Somăm PSD să-i retragă sprijinul politic lui Gabriel Oprea astfel încât să fie iniţiat demersul de suspendare sau de demitere din funcţie a lui Gabriel Oprea, altfel ancheta nu se poate desfăşura în condiţii de legalitate şi cu şanse de a se afla adevărul. Solicităm PSD ca începând de săptămâna viitoare să nu mai obstrucţioneze demersurile noastre parlamentare", a precizat Orban, citat de Agerpres.

Liderul liberal acuză Coaliţia, în frunte cu PSD, că a făcut zid în jurul lui Oprea, împiedicând orice fel de demers parlamentar pentru aflarea adevărului referitor la utilizarea abuzivă a coloanelor oficiale pe care le-a catalogat drept "însemne de putere".

Ludovic Orban a atras atenţia că, în această săptămână, s-a respins solicitarea de audiere a lui Oprea în Comisia de abuzuri a Camerei şi în Comisia de apărare a Senatului şi a susţinut că se caută "pretexte procedurale" pentru împiedicarea dezbaterii moţiunii simple de la Senat, depusă împotriva vicepremierului.

"Cei de la Putere folosesc tertipuri" şi în ceea ce priveşte propunerea privind înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul utilizării coloanelor oficiale de către demnitari, a mai atras atenţia liberalul.

"Cred că în ceea ce priveşte ancheta penală în cazul lui Oprea sunt întrunite elementele infracţiunii de abuz în serviciu, iar sediul materiei nu este la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, ci la DNA. Sunt convins că atâta timp cât dl Gabriel Oprea rămâne ministru de Interne ancheta va fi obstrucţionată, pentru că în calitate de ministru poate să distrugă probe, poate să influenţeze martori, fiind şeful celor care trebuie să furnizeze informaţii şi care trebuie să dea declaraţii, de asemenea, poate să fabrice documente în favoarea sa", a subliniat Orban.

În deplasarea de la un restaurant spre casă, Gabriel Oprea a folosit coloana oficială însoţită de poliţie, a acuzat liderul liberal, afirmând că astfel se constituie elementele pentru abuz în serviciu. Potrivit acestuia, generalul a minţit când a spus că a fost la SRI.

"Cramponarea de putere se validează faptul că cei din coaliţia majoritară obstrucţionează justiţia. (...) Nu există un interes real pentru a da la o parte toate petele, găurile negre care există în cariera mai mult decât stranie a lui Gabriel Oprea. L-am văzut în posturi care mai de care mai ciudate (...) Declaraţia lui de avere te duce cu gândul că parcă în viaţa lui i-a apărut peste noapte o avere ca şi cum ar fi întâlnit peştişorul de aur.

Nici până azi ANI nu a clarificat aceste lucruri. Întreaga carieră universitară este o sfidare la adresa mediului universitar (...) cariera militară este o sfidare la adresa a ceea ce înseamnă armata şi haina militară. Gabriel Oprea este o ruşine pentru haina militară. Nici până astăzi nu s-a elucidat cum şi-a luat gradele, pe ce merite, dacă s-a respectat legea, nimeni nu vrea să elucideze aceste lucruri. (...) Întreaga carieră a lui Gabriel Oprea înseamnă impostură, trădare, un comportament nedemocratic", a concluzionat liderul deputaţilor PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne