Papahagi: Mai scutiţi-mă cu "l-ai trădat pe Băsescu". El ne-a trădat pe toţi cei de dreapta

"Gruparea lui George Maior a fost din tabăra lui Victor Ponta. Din această tabără au mai făcut parte: Gabriel Oprea, Elena Udrea, Alina Bica, Horia Georgescu", scrie jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul personal.
Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

"Era nevoie de omul de casă al Elenei Udrea, "maestrul" Cristoiu, deţinătorul faimosului jurnal, ca să ni se confirme ce ştiam: că Udrea a jucat pentru Ponta la alegerile prezidenţiale. Udrea era şi este în gaşca Ponta-Oprea. Iar cine spune Udrea, spune Băsescu.

Aşa că mai scutiţi-mă cu "l-ai trădat pe Băsescu", "PMP e adevărata opoziţie". PMP azi face opoziţie doar la Iohannis, PNL, DNA şi Occident", a comentat Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori al PMP, care ulterior a părăsit formaţiunea.

Papahagi susţine că a ales să o ia de la capăt şi să creeze, alături de Monica Macovei, M10, "un partid care face opoziţie antisistem şi nu joacă ocult cu una din marile tabere din sistem."

"Pe scurt: nu l-a trădat nimeni pe Băsescu, el ne-a trădat pe toţi cei de dreapta, oameni cinstiţi, proaspăt intraţi în politică pentru nişte principii. L-am sprijinit la greu, când nu era nimic de câştigat din asta, pentru aceleaşi principii (stat de drept, Occident, anticomunism, DNA) şi ne-am despărţit când a început să paveze calea lui Ponta. Una era teatrul de la televiziuni, alta realitatea subterană, care iese încet, încet la iveală.

Cine n-a înţeles că lupta Ponta-Băsescu în campania electorală a fost de fapt o legitimare reciprocă în ochii propriului electorat şi mult zgomot de fond pentru a-i acoperi pe ceilalţi candidaţi, nu înţelege nimic din politică. Băsescu nu l-a demolat pe Ponta, ci l-a legitimat în rândul electoratului uselist-antenist, virulent antibăsist, ca port-drapel", a afirmat Papahagi.

Calculul era simplu, potrivit politicianului: "dacă Ponta câştiga alegerile prezidenţiale, Oprea era instalat şef la SRI, Maior prim-ministru, iar Băsescu şi Udrea aveau imunitate şi posibilitatea de a prelua opoziţia. Nu o spun eu, ci Udrea şi Cristoiu. Din păcate pentru ei şi din fericire pentru ţară, au pierdut în această cacealma abjectă."

E o trădare pe care n-o putem ierta nici eu, nici oamenii de bună calitate care l-au susţinut pe Traian Băsescu în decursul timpului, şi o amărăciune de care nu pot scăpa", a concluzionat Papahagi.