Mircea Valentin: Nu Guvernul Cioloş a fost un accident, ci aproape toate celelalte guverne de 27 ani încoace

Nu Guvernul Dacian Cioloş a fost un accident, ci aproape toate celelalte guverne de 27 ani încoace, care au fost accidentele în lanţ care au blocat dezvoltarea României, a opinat şeful Corpului de Control al Primului-ministru, Mircea Valentin, ajuns acum la final de mandat.
Mircea Valentin
Mircea Valentin (Facebook.com/Mircea Valentin)

După ceva mai bine de un an, mandatul lui Mircea Valentin la Corpul de Control al Primului-ministru a ajuns la final. De acum înainte, oficialul a anunţat că revine la activităţile profesionale şi cele academice, amânate deja de câteva ori în cursul acestui an.

"Am venit la Guvern pentru 6 luni dar am stat 1 an şi cu siguranţă aş fi avut nevoie de mai mult pentru a putea pune lucrurile pe roate, aşa cum trebuie. A fost una din cele mai bune experienţe pe care am avut-o în viaţa mea, chiar dacă a fost şi una dintre cele mai dificile. Mai mult decât experienţa anterioară în administraţie, la Consiliul Concurenţei, am simţit că fac lucruri utile şi că ajut la îndreptarea unor situaţii care trebuiau îndreptate", a scris Mircea Valentin pe pagina sa de Facebook.

Şeful inspectorilor lui Cioloş admite că a face control în administraţia publică este un demers greu, care îţi garantează, automat, o galerie de duşmani şi cârcotaşi. Dar tocmai această situaţie este cea care dă măsura că faci ceea ce este corect.

"Am fost parte a unei echipe fantastice, care arată faptul că în România se poate guverna profesionist, responsabil şi cu viziune. Nu Guvernul Dacian Cioloş a fost un accident, ci aproape toate celelalte guverne de 27 ani încoace, care au fost accidentele în lanţ care au blocat dezvoltarea României. Poate până acum nu ne dădeam seama de anormalul care devenise normal şi mulţi români credeau că în România nu s-ar putea altfel. Se poate şi pot să vă mărturisesc că nu este, de fapt, deloc greu. Trebuie doar să îţi pese de cei din jur şi de ceea ce faci", a subliniat Mircea Valentin.

Peste câteva zile, "aşa cum se cuvine", şeful Corpul de Control al Primului-ministru va reveni cu un raport de activitate asupra activităţii sale în fruntea instituţiei, inclusiv acţiunile în curs şi ceea ce trebuie făcut în continuare.

"Mulţumesc colegilor de la Corpul de Control şi reiau şi aici îndemnul meu de a fi mereu ageri dar de a fi obiectivi şi drepţi în controalele pe care le întreprind! Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi le cer iertare celor pe care i-am supărat fără justificare!", a adăugat Mircea Valentin.