Cioloş: Eroilor martiri ai Revoluţiei le datorăm schimbarea istoriei României şi debarasarea de comunism

Cinste eroilor martiri de la Revoluţie! Lor le datorăm debarasarea pentru totdeauna de comunism, cu toate metehnele care au viciat profund societatea românească, vicii pe care, din păcate, încă le mai găsim şi mai avem de luptat pentru a le elimina din societate, a subliniat premierul Dacian Cioloş
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Eroilor martiri ai Revoluţiei le datorăm schimbarea pentru totdeauna a istoriei României şi şansa transformărilor uriaşe din ultimii 27 de ani. Este o datorie să le onorăm memoria, curajul şi sacrificiul, a atras atenţia joi, pe contul său de Facebook, premierul Dacian Cioloş.

"Evoluţia pe care România a cunoscut-o în ultimii ani, cu toate imperfecţiunile ei, nu ar fi fost posibilă fără sacrificiul eroilor martiri din decembrie 89, fără curajul şi mai ales fără încrederea că sacrificiul lor va putea fi valorificat de societatea românească în viitor. Este o lecţie de viaţă pe care ne-au servit-o eroii martiri din decembrie 89 şi este important acum cum onorăm acest sacrificiu, prin modul în care ne asumăm prezentul şi viitorul, prin deciziile pe care le luăm astăzi", a declarat Cioloş

Potrivit premierului, pentru români, zilele din preajma Crăciunului semnifică libertate şi democraţie, mai exact recâştigarea acestora.

"Şi asta datorită sacrificiilor eroilor martiri care au căzut în decembrie 1989. Lor le datorăm schimbarea pentru totdeauna a istoriei României şi evoluţia pe care ţara a cunoscut-o în ultimii ani. Tot lor le datorăm şi debarasarea pentru totdeauna de comunism, cu toate metehnele care au viciat profund societatea românească, vicii pe care, din păcate, încă le mai găsim şi mai avem de luptat pentru a le elimina din societate", subliniază Dacian Cioloş.