Obiectivul lui Cioloş: Să înlocuiască spiritul critic de aşteptare cu un spirit critic de acţiune

Deşi nu o va mai face din fotoliul de la Palatul Victoria, premierul Dacian Cioloş are de gând să se implice în continuare în schimbarea României, a mentalităţii din societatea noastră.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Premierul Dacian Cioloş susţine că obiectivul său pentru următorii ani, indiferent ce va face în România, este să înlocuiască "spiritul critic de aşteptare în societate cu un spirit critic de acţiune".

"Mult mai important pentru ceea ce sunt convins că se va întâmpla în România este de a trece de la o conştiinţă de receptori, aşa cum am spus, oameni care aşteaptă, care au pretenţii şi e deja un lucru bun faptul că în România oamenii au început să aibă pretenţii.

Spiritul acesta critic de aşteptare în societate, pe care l-am văzut trezindu-se în ultimii ani, cred că este obiectivul pe care trebuie să ni-l dăm împreună - şi acesta este obiectivul pe care eu mi-l dau pentru anii următori, indiferent ce o să fac în România - este de a înlocui spiritul acesta critic de aşteptare cu un spirit critic de acţiune, în care să punem sămânţa asta în conştiinţa individuală pentru o implicare într-o acţiune de grup", a declarat Cioloş, citat de News.ro.

Şeful tehnocraţilor de la Palatul Victoria a explicat că acesta a fost obiectivul său şi când s-a gândit la campania "Cuminţenia Pământului".

"Eu mi-am dorit campania aceasta «Cuminţenia pământului» dincolo de obiectivul financiar, mi-am dorit-o ca să punem o sămânţă în conştiinţa colectivă, în conştiinţa publică faţă de valorile colectivităţii din care facem parte", a precizat Cioloş.