Mircea Geoană visează la o coaliţie între PNL şi "partea sănătoasă" a PSD

Palatul Parlamentului, Ediţia III-a Forumului Bucharest 2014. În  imagine, Mircea Geoană,Preşedinte Aspen România
Palatul Parlamentului, Ediţia III-a Forumului Bucharest 2014. În imagine, Mircea Geoană,Preşedinte Aspen România (Epoch Times România)

Senatorul Mircea Geoană, recent exclus din PSD, a prevestit miercuri seară, la TVR, căderea Guvernului Ponta 4 în termen de câteva săptămâni, sugerând în acelaşi timp că ar fi bine ca viitoarea majoritate parlamentară să se constituie în jurul unei coaliţii între PNL şi "partea sănătoasă" a PSD.

"Eu cred că va fi un guvern nou prin martie, înainte de Paşti. Să spunem 15 martie, mai exact. Ponta o să plece, în câteva săptămâni. O să vină alt guvern, sper că mult mai bun. Asta nu înseamnă că tot ce a făcut Guvernul Ponta a fost rău", a declarat Mircea Geoană, citat de ziare.com.

În opinia senatorului, Guvernul Ponta va cădea ca urmare a unei moţiuni de cenzură, iar "întrebarea pe care o pun colegilor mei este: vreţi o Marie cu altă pălărie sau vreţi o majoritate solidă, de tip german? Cred că se poate face o coaliţie cu PNL şi partea sănătoasă din PSD până în 2020, şi astfel avem măcar 6 ani de stabilitate. Va fi un guvern de largă majoritate."

Între timp, Mircea Geoană se declară pregătit să formeze un nou partid de stânga, în contextul în care, potrivit lui Marian Vanghelie, s-au purtat discuţii cu 50-60 de parlamentari în acest sens.

"Nu mai pot eu că m-a dat Ponta afară din partid, e problema lor că au dat afară un fost şef de partid într-un mod inacceptabil. (...) Sunt convins că vom avea schimbări spectaculoase pe scena politică, inclusiv în Parlament.

(...) Voi oferi un nou proiect politic, care va fi deschis către colegii cu mintea la cap din PSD şi către cei care nu sunt în PSD. Şi voi face o ofertă care se va transforma, la momentul potrivit, într-un proiect politic bazat pe principii de competenţă, integritate. Cred că în acest moment nevoia de noutate este importantă. Asta nu înseamnă că partide existente nu pot fi reinventate, asta înseamnă să le scuturi zdravăn", a precizat Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne