Geoană: PSD, condus de o clică dictatorială şi coruptă. Voi înfiinţa un nou proiect politic

Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

La scurt timp după ce în presă s-a vehiculat informaţia, pe surse, că nu mai puţin de 50 de parlamentari se pregătesc să plece din PSD pentru a se alătura unei noi formaţiuni, senatorul Mircea Geoană, exclus anul trecut din partid, a anunţat că îi invită alături de el pe colegii din PSD, dar şi pe alţi oameni de stânga care se simt nereprezentaţi de actualul PSD şi de clasa politică românească.

"Singurul meu interes este să dau milioanelor de români care m-au votat şansa de a fi reprezentaţi de un partid de stânga autentic. Voi acţiona cu toată energia pentru a reda adevăraţilor membri şi simpatizanţi ai PSD un partid profund democratic, modern şi deschis către societate, eliberat de minciună, corupţie şi impostură", scrie Mircea Geoană, pe contul său de Facebook.

"Nu doresc să provoc o ruptură a partidului pe care l-am condus. Dacă însă frica, comoditatea sau complicitatea unora vor face ca PSD să rămână prizonierul aceleiaşi clici corupte şi dictatoriale de la vârful său, atunci voi avea datoria de a chema alături de mine într-un nou proiect politic pe toţi acei oameni integri care cred într-o stânga adevărată, modernă şi europeană, deschis colegilor din PSD, dar şi oamenilor de stânga care se simt nereprezentaţi de actualul PSD şi de clasa politică românească", a adăugat acesta.

Ieri, în presă, se scria că, pe lângă parlamentarii PSD, în noul partid ar putea intra şi aleşi din cadrul UNPR, PC şi PP-DD. Noua formaţiune se va constitui în jurul lui Mircea Geoană şi a lui Marian Vanghelie, edilul sectorului 5, exclus şi el după 20 de ani de activitate.