Mircea Geoană, pregătit de guvernare: Vor pleca mulţi din PSD, suficienţi cât să facem o majoritate

Mircea Geoană.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Guvernul Ponta 4 va fi dat jos printr-o moţiune de cenzură, majoritatea parlamentară fiind obţinută cu ajutorul membrilor PSD care vor dezerta din partid, a susţinut duminică senatorul Mircea Geoană, preşedintele al Partidului Social Românesc, în cadrul unui interviu acordat protv.

"Majoritatea se va face. E o lege a gravitaţiei în politică. Matematic, se face cu parlamentarii din actualul Parlament, altă variantă nu e. PSD e un partid închis, cei care nu sunt în linie cu Ponta şi sultanatul sunt condamnaţi la terminarea carierei politice. Mulţi colegi din PSD şi-au pus speranţa ca acest Consiliu Naţional va fi un început de analiză serioasă, sinceră, onestă, a situaţiei din partid. Ponta a pierdut la un milion de voturi diferenţă. Nu a fost nicio explicaţie în partid a cauzelor acestui eşec catastrofal pentru Ponta şi PSD. În lipsa unei discuţii privind viitorul oamenilor de acolo, vor pleca mulţi, suficienţi cât să facem o majoritate", a declarat Mircea Geoană.

Senatorul ex-PSD susţine că, pentru el, problema majorităţii este una care va fi rezolvată, speranţa sa fiind aceea că în actuala sesiune parlamentară se va forma un nou Guvern, cel vechi fiind dat jos printr-o moţiune de cenzură.

"Eu am fost primul lider de partid care a avut o moţiune de cenzură de succes în 2009. Eu voi fi al doilea care va avea o moţiune de cenzură de succes. Lucrurile cred că se îndreaptă spre un deznodământ destul de clar. Ce punem în loc? Cum facem ca să nu se mai repete toată hoţia care se întâmplă acum? Cum facem ca să nu avem un Guvern ireproşabil? Cum facem cu securitatea naţională a României, care e acum sub o presiune importantă, şi nu pe stil militar, ci pe energie, demografie, corupţie? Dacă vrem ca România să rămână în picioare, nu mai putem continua pe modelul economic, politic şi social de acum", a afirmat senatorul.

Însă, Mircea Geoană recunoaşte că acest lucru nu va fi uşor pentru că nu poţi schimba o clasă politică peste noapte, "sunt năravuri vechi, disfuncţionalităţi cronice", nu se poate pretinde că simpla schimbare de majoritate va schimba "ca o baghetă magică" modul în care România funcţionează.

Mircea Geoană a vorbit despre colaborarea dintre Partidului Social Românesc, PNL şi preşedintele României, în vederea realizării unui proiect de ţară pe 10 ani.

"Cred că e obligaţia noastră să fim parte la un nou proiect de ţară care să cuprindă şi viziunea de dreapta şi cea de stânga, unde combaterea sărăciei, formarea clasei mijlocii, o nouă politică economică, să aibă un loc. Din punct de vedere practic, săptămâna care urmează va marca intrarea într-o fază structurată a dialogului pe programul de guvernare, în condiţiile în care vom avea majoritatea. Am stabilit împreună cu PNL şi au fost desemnaţi domnii Predoiu şi Atanasiu alături de mine şi Cătălin Croitoru, primul nostru vicepreşedinte, vom avea echipe de lucru pe diverse domenii", a anunţat senatorul.

"Dacă partea sănătoasă din PSD doreşte să vină cu mine, sunteţi bineveniţi, fraţilor, să veniţi. Dacă vreţi să staţi în continuare în sultanatul lui Ponta, unde cu neamurile şi cu o grupare de interese oculte sugrumaţi democraţia în partid şi trădaţi electoratul, să fiţi sănătoşi", a adăugat Mircea Geoană.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne