Detronarea lui Ponta. Liberalii poartă discuţii inclusiv cu parlamentarii PSD "de bună credinţă"

Andrei Pricopie
20.03.2015

alte articole

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.03.2015

Pentru a-l detrona pe Victor Ponta şi a ocupa Palatul Victoria, liberalii au început discuţii cu toţi parlamentarii, inclusiv cu rivalii de la PSD, însă doar cu cei de "bună credinţă", a anunţat vineri co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Se discută cu toţi parlamentarii. Din păcate, susţinerea unei noi echipe guvernamentale nu se poate face decât cu parlamentarii în funcţie. Multă lume a zâmbit când, după alegerile prezidenţiale, am spus că PNL îşi doreşte alegeri anticipate, tocmai pentru că vroiam un Parlament care să reflecte voinţa de la urne din acel moment şi care să poată să susţină o formulă pe care electoratul şi-o doreşte la momentul acela", a declarat Alina Gorghiu, citată de Mediafax.

Şefa PNL a ţinut să sublinieze un lucru, şi anume, că formaţiunea pe care o reprezintă nu oferă funcţii în Guvern în schimbul susţinerii. Odată ce liberalii vor forma majoritatea parlamentară, aceştia vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

"Acest moment va veni, îmi doresc să fie mai repede decât mai târziu, tocmai pentru că opinia mea este că Guvernul Ponta este unul toxic, care face rău economiei şi care face rău cetăţenilor din România. Dar în acest moment lucrăm la conturarea majorităţii parlamentare care să susţină acel program de guvernare în baza căruia PNL să vină la Palatul Victoria. Nu pot să avansez şi cred că au greşit şi colegii mei care au avansat termenul de mai, de exemplu. E mai bine să faci şi sunt sigură că, în momentul în care vom avea majoritate şi vom depune moţiunea de cenzură, veţi afla cu toţii că acel moment va fi momentul adevărului", a mai precizat Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor