Ioana Petrescu nu se teme de remanieri: "Îmi voi duce mandatul până la capăt"

Ioana Petrescu, Ministru de Finanţe
Ioana Petrescu, Ministru de Finanţe (Loredana Diacu/Epoch Times)

Întrebată luni de jurnalişti dacă îi este frică de remaniere şi de faptul că şi-ar putea pierde portofoliul, ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu a negat:

„Nu, cu siguranţă nu, eu sunt aici să-mi fac treaba până la capăt şi vom continua să definitivăm rectificarea bugetară, să definitivăm bugetul pentru anul viitor şi, cum am spus, ne vedem de treabă în continuare”, a declarat Petrescu, potrivit Mediafax.

Reamintim că, în contextul iminentei cooptări a PLR-ului la guvernare, în presă s-a vehiculat informaţia că Ioana Petrescu face parte dintre miniştrii ce vor fi remaniaţi.

Surse politice au declarat pentru Mediafax că sunt vizaţi de remaniere Ioana Petrescu, ministru ce şi-a câştigat o tristă reputaţie odată cu episodul MTO, Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, în al cărui mandat, în premieră, elevii au început anul şcolar fără abecedare pe bănci, Bogdan Stanoevici, ministrul pentru românii de pretutindeni care, la turul doi de scrutin al alegerilor le explica românilor din Londra că este chiar plăcut să stai la cozi, Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie venit din OMV Petrom, Doina Pană, ministrul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură căreia Victor Ponta i s-a adresat cândva cu apelativul "Fă" etc.

Premierul Ponta şi-a liniştit însă subordonaţii, cerându-le în şedinţa de guvern de săptămâna trecută, să stea "liniştiţi" în ceea ce priveşte informaţiile privind membrii Cabinetului care urmează să fie schimbaţi, cerându-le acestora să nu plece urechea la 'zvonuri':

"Staţi liniştiţi, nu s-a hotărât absolut nimic în privinţa unui nume sau a unui portofoliu. Singurul lucru pe care vi-l pot spune e că va exista o restructurare a Guvernului, având în vedere că va veni şi PLR. Dacă pe undeva apare vreun nume sau altul, gândiţi-vă că poate aveţi un 'prieten' care vă vrea răul", au relatat pentru Mediafax surse participante la discuţie premierului cu membrii cabinetului său.

În ciuda 'asigurărilor' premierului, surse parlamentare au precizat că V. Ponta i-ar fi promis liderului PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, două portofolii în viitorul Guvern, unul dintre acestea fiind cel al Finanţelor, încă deţinut de Ioana Petrescu.

Înainte de a fi remaniată (sau nu), Ministrului Ioana Petrescu îi revine ingrata sarcină de a-şi asuma, alături de Darius Vâlcov (un alt ministru pe lista potenţialilor remaniaţi) legea Bugetului pe 2015, lege ce va fi adoptată, potrivit declaraţiilor lui Victor Ponta, pe 10 decembrie a.c., cu aproape o lună întârziere faţă de calendarul agreat cu Comisia Europeană. Prezentarea proiectului legii bugetului a fos amânată până după alegeri, Ioana Petrescu motivând faptul că nu este normal ca Victor Ponta să-şi asume un buget, din moment ce va fi preşedinte.

Potrivit opoziţiei însă, bugetul nu a fost prezentat tocmai pentru a ascunde "impostura" premierului, care pe durata campaniei a făcut promisiuni pe care nu le va putea respecta.

“În funcţie de cine iese preşedinte, taxele cresc sau scad. Actualul sistem cu pomeni electorale nu este sustenabil. Un buget desenat acum ar dezvălui impostura actualei guvernări.", explica pe 13 octombrie Lucian Isar, analist şi fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, citat de Adevărul.

Mai amintim că ministrul Petrescu vine de la Harvard unde, potrivit spuselor sale, o aşteaptă încă un post de profesor. Acolo nimeni nu-i va cere, aşa cum a făcut Traian Băsescu, să justifice cu cifre sustenabilitatea reducerii CAS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne