Ministrul Muncii, între Cioloş şi USR

Dragoş Pîslaru va anunţa în circa 2 săptămâni dacă se va alătura USR - "partid care vine cu oameni complet nepătaţi din perspectivă etică, morală, de corupţie" - răstimp în care va căuta o soluţie pentru a nu-l lăsa pe Cioloş "descoperit" în faţa grevelor şi protestelor ce vor urma.
Dragoş Pîslaru
Dragoş Pîslaru (Facebook)

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, a confirmat într-un interviu acordat Hotnews că a avut discuţii cu Uniunea Salvaţi România (USR), precizând că în două săptămâni va anunţă dacă se va înscrie în partidul lui Nicuşor Dan sau va rămâne în Guvern.

În condiţiile în care premierul Cioloş a anunţat că orice ministru care se înscrie într-un partid înainte de finele mandatului va trebui să demisioneze din Guvern, Pîslaru susţine că nu a luat încă o decizie privind înscrierea sa în USR căci în următoarea perioadă în sectorul bugetar vor apărea greve şi proteste care "par să aibă un substrat politic şi electoral" şi, cum nu vrea să-l pună pe premier în dificultate, va părăsi guvernul doar dacă va găsi o soluţie.

"Trebuie să recunosc că am avut discuţii cu USR, mi s-a propus să mă alătur echipei şi recunosc că e tentant. Pentru că USR e acum un partid care vine cu oameni complet nepătaţi din perspectivă etică, morală, de corupţie şi care au o agendă progresistă.

Pe de altă parte, în această perioadă s-au anunţat greve din mai multe zone. Există cel puţin două elemente dificil de gestionat: legea salarizării unitare, pe care aş vrea să o împing mai departe, şi salariul minim - o problemă tratată pe ultima sută de metri anul trecut, fostul guvern nu-şi asumase nimic şi ne-am trezit că până pe 31 decembrie trebuie să adoptăm un nivel - acum avem în derulare elemente de studii de impact şi aş vrea să vedem că anul asta nu se mai întâmplă iar negocierea de pe ultima sută de metri.

Deci, în esenţă, din cauza acestor elemente, greve şi cele două evenimente, am o dificultate în a concepe plecarea mea acum. Dar probabil că în următoarele două săptămâni aceste lucruri se vor clarifica. Pe de o parte, dacă există vreo cale pentru mine să cred că e realist ca prin ceva ce pot face să preîntâmpin grevele, ceea ce nu cred că e posibil pentru că par să aibă un substrat politic şi electoral.", a declarat Pîslaru.

Întrebat la ce greve se referă, Pîslaru a răspuns: "Mă refer la mai toate, în afară de penitenciare acolo chiar s-ar putea să găsim o soluţie. Pentru administraţia publică locală - unde s-a anunţat grevă generală în 31 octombrie, cel din sistemul sanitar pentru categoriile neacoperite de măririle de salarii, paralizia din justiţie. Părerea mea e ca o anumită parte a zonei de învăţământ va intra în grevă chiar indiferent ce am promite noi. E vorba de aceiaşi sindicalişti care au intrat în grevă pe 1 iunie, deşi practic găsisem o formulă care părea mai degrabă bună pentru sectorul lor.

Interviul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne