Fostul şef ICA, eliberat după ce a executat doi din cei opt ani de închisoare

FACIAS-dezbateri cu tema: " Politici strategice de dezvoltare agricolă şi siguranţă alimentară ” În imagine, Gheorghe Mencinicopschi
FACIAS-dezbateri cu tema: " Politici strategice de dezvoltare agricolă şi siguranţă alimentară ” În imagine, Gheorghe Mencinicopschi (Epoch Times România)

Fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, a fost eliberat condiţionat, luni, după ce a executat 2 ani şi o lună din cei 8 ani primiţi în dosarul privatizării frauduloase a ICA, al cărui principal protagonist este fondatorul Antenei 3, Dan Voiculescu.

Decizia de a-l elibera condiţionat pe Gheorghe Mencinicopschi le aparţine magistraţilor Tribunalului Ilfov şi este una definitivă.

Fostul şef al ICA, căruia preşedintele Klaus Iohannis i-a refuzat o cerere de graţiere depusă de familia sa, este autorul a cinci cărţi scrise în penitenciar.

În august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani de închisoare, Gheorghe Mencinicopschi la opt ani de închisoare, fostul ministru Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare şi Corneliu Popa, fost director general al ADS, la 8 ani de închisoare.