Clotilde Armand explică legăturile cu Bechtel şi Fundaţia Soros

Clotilde Armand a încercat să răspundă unor acuzaţii 'clasice' care vizează Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi pe ea personal - presupusele legături ale partidului înfiinţat de Nicuşor Dan cu miliardarul George Soros, precum şi implicarea sa în afacerea Bechtel, afacere ce a făcut o "gaură" serioasă bugetului de stat.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ce legătură are Nicuşor Dan şi partidul său cu miliardarul George Soros? Dar consilierul local Clotilde Armand, om de bază în Uniunea Salvaţi România? Şi ce rol a jucat franţuzoaica în controversata afacere Bechtel? În spatele unor astfel de întrebări stă un lung şir de acuzaţii care au vizat USR, partid care a fost surpriza localelor şi are acum toate şansele să intre în Parlament.

"Asociaţia Salvaţi Bucureştiul [platforma care stă la baza Uniunii Salvaţi România - n.r.] a primit acum mult timp o sumă de bani. Fundaţia Soros era una din cele 6 fundaţii care au dat o sumă de bani de circa 1.200 de euro. Este foarte puţin şi nici măcar nu era Fundaţia Soros, ci o fundaţie care era şi ea finanţată de 6 fundaţii printre care şi Soros.

Soţul meu a primit un bilet de avion dus şi s-a supărat foarte tare atunci, în 1995. Fundaţia i-a oferit un bilet de avion doar dus şi el s-a supărat că nu e dus-întors. Nici nu îi poate vedea pe cei de la Soros", a declarat Clotilde Armand, citată de Agerpres.

Vicepreşedintele USR a vorbit şi despre implicarea ei în afacerea Bechtel, alt subiect controversat care i-a adus acuzaţii constante în spaţiul public, ea fiind manager al firmei de consultanţă care a urmărit construcţia autostrăzii Transilvania.

"Este absolut revoltător. PSD-iştii, USL au furat foarte mulţi bani cu acest Bechtel. Firma la care lucrez este a statului francez care face proiectare şi consultanţă, nu construim. Am avut un contract de super-vizare, de verificare, tipul de diriginte de şantier. Contractul a fost câştigat în 2004 prin licitaţie. Am verificat că s-a construit bine şi am fost plătiţi pentru asta. Nu avem nicio treabă cu banii furaţi de la Bechtel.

Apoi, Bechtel a plecat în mai 2013. Noi am făcut foarte multe recomandări ca statul român să fie mai puţin jefuit. Eu m-am angajat prima dată în firma franceză în septembrie 2013, deci, în plus, eu nu am nici o legătură. Şi firma la care lucrez chiar a avut un rol foarte bun", a declarat Clotilde Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne