Clotilde Armand explică legăturile cu Bechtel şi Fundaţia Soros

Clotilde Armand a încercat să răspundă unor acuzaţii 'clasice' care vizează Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi pe ea personal - presupusele legături ale partidului înfiinţat de Nicuşor Dan cu miliardarul George Soros, precum şi implicarea sa în afacerea Bechtel, afacere ce a făcut o "gaură" serioasă bugetului de stat.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ce legătură are Nicuşor Dan şi partidul său cu miliardarul George Soros? Dar consilierul local Clotilde Armand, om de bază în Uniunea Salvaţi România? Şi ce rol a jucat franţuzoaica în controversata afacere Bechtel? În spatele unor astfel de întrebări stă un lung şir de acuzaţii care au vizat USR, partid care a fost surpriza localelor şi are acum toate şansele să intre în Parlament.

"Asociaţia Salvaţi Bucureştiul [platforma care stă la baza Uniunii Salvaţi România - n.r.] a primit acum mult timp o sumă de bani. Fundaţia Soros era una din cele 6 fundaţii care au dat o sumă de bani de circa 1.200 de euro. Este foarte puţin şi nici măcar nu era Fundaţia Soros, ci o fundaţie care era şi ea finanţată de 6 fundaţii printre care şi Soros.

Soţul meu a primit un bilet de avion dus şi s-a supărat foarte tare atunci, în 1995. Fundaţia i-a oferit un bilet de avion doar dus şi el s-a supărat că nu e dus-întors. Nici nu îi poate vedea pe cei de la Soros", a declarat Clotilde Armand, citată de Agerpres.

Vicepreşedintele USR a vorbit şi despre implicarea ei în afacerea Bechtel, alt subiect controversat care i-a adus acuzaţii constante în spaţiul public, ea fiind manager al firmei de consultanţă care a urmărit construcţia autostrăzii Transilvania.

"Este absolut revoltător. PSD-iştii, USL au furat foarte mulţi bani cu acest Bechtel. Firma la care lucrez este a statului francez care face proiectare şi consultanţă, nu construim. Am avut un contract de super-vizare, de verificare, tipul de diriginte de şantier. Contractul a fost câştigat în 2004 prin licitaţie. Am verificat că s-a construit bine şi am fost plătiţi pentru asta. Nu avem nicio treabă cu banii furaţi de la Bechtel.

Apoi, Bechtel a plecat în mai 2013. Noi am făcut foarte multe recomandări ca statul român să fie mai puţin jefuit. Eu m-am angajat prima dată în firma franceză în septembrie 2013, deci, în plus, eu nu am nici o legătură. Şi firma la care lucrez chiar a avut un rol foarte bun", a declarat Clotilde Armand.