Ministrul de Interne, audiat ca martor în dosarul Duicu

Pe lângă acuzaţiile de plagiat care îl vizează, ministrul de Interne Petre Tobă mai are de dat explicaţii şi în dosarul fostului "baron" de Mehedinţi, Adrian Duicu.
Petre Tobă
Petre Tobă (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ministrul de Interne, Petre Tobă, s-a prezentat vineri la Curtea de Apel unde a fost audiat ca martor în dosarul fostului şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

În acest dosar, "baronul" de Mehedinţi este acuzat că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul fostului premier Victor Ponta unde, potrivit procurorilor, i-ar fi cerut şefului Poliţiei de atunci, Petre Tobă, să-l menţină în funcţie şi să-l avanseze pe Constantin Ponea, şeful IPJ Mehedinţi, într-o structură de conducere din MAI.

La ieşirea din instanţă, Petre Tobă le-a declarat jurnaliştilor că a avut o întâlnire "protocolară" cu Adrian Duicu, în care acesta i-a adus la cunoştinţă "faptul că are o relatie de cooperare bună instituţional cu IGPR de la Mehedinţi şi lăudându-mi capabilităţile profesionale ale inspectorului - şef."

"Totodată, îmi aduc aminte şi am precizat în faţa instanţei, domnul fost preşedinte Duicu a făcut aprecieri şi vis-a-vis de soţia domnului Duicu. În momentul respectiv, îmi aduc aminte că dânsa ocupa funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Ulterior, nu am mai avut nicio discuţie cu domnul Duicu. Consider că a fost o întâmplare. Nu am mai fost contactat de domnul Duicu.

Cu ocazia cercetării şi vreau să precizez, că au fost făcute multe afirmaţii neadevărate, s-a stabilit cu certitudine că eu n-am avut nicio convorbire cu fostul prim ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta, că la această întâlnire nu a participat fostul ministru de Interne domnul Radu Stroe, că această întâlnire nu a avut loc în cabinetul fostului premier, că inspectorul general al Poliţiei Române nu avea competenţa de eliberare a unui inspector-şef şi de mutare a acestuia", a explicat Petre Tobă, citat de stiripesurse.ro.

Dosarul Duicu

Amintim că Adrian Duicu este acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul fostului premier Victor Ponta din Palatul Victoria, unde i-ar fi cerut şefului Poliţiei, Petre Tobă, să-l menţină în funcţie şi să-l avanseze pe Constantin Ponea, şeful IPJ Mehedinţi, într-o structură de conducere din MAI.

În schimbul avansării, Ponea i-a promis lui Duicu că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Totodată, Duicu i-a promis lui Ponea că, în viitor, va obţine şi promovarea soţiei acestuia, Elisabeta Ponea, pe o funcţie de conducere în cadrul unei structuri la Parchetul din Bucureşti.

Potrivit DNA, pe lângă avansarea în funcţie, Ponea a mai beneficiat de două terenuri concesionate de Primăria Orşova tatălui său pe bani puţini, în urma influenţei exercitate de şeful PSD Orşova, Constantin Popescu - la cererea lui Duicu - asupra Consiliului Local din oraş. Popescu este vizat şi în dosarul de corupţie al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, Carmen Sârboiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne