Ministrul bulgar al Economiei şi Energiei, în vizită oficială la Beijing


Comisarul UE pentru comerţ, Karel De Gucht şi ministru comerţuluil Chinei, Gao Hucheng, participă la o conferinţă de presă de la Beijing, pe 21 iunie 2013.
Comisarul UE pentru comerţ, Karel De Gucht şi ministru comerţuluil Chinei, Gao Hucheng, participă la o conferinţă de presă de la Beijing, pe 21 iunie 2013. (Ed Jones / AFP / Getty Images)

Ministrul bulgar al Economiei şi Energiei, Dragomir Stoynev, s-a deplasat împreună cu o delegaţie de afaceri la Beijing pentru a dezvolta cooperarea economică dintre China şi Bulgaria, a notat Novinite.

Pe 8 iunie, Stoynev va lua parte la o conferinţă la nivel de minister pe tema parteneriatului economic dintre Europa Centrală şi de Est şi China. Acesta se va întâlni cu ministrul chinez al Comerţului, Gao Hucheng, cât şi reprezentanţii celor mai mari companii din energie, construcţii, industrie, şi turism.

Peste 20 de companii bulgare îşi vor prezenta produsele într-un târg internaţionale ce va avea loc în Ningbo. Printre acestea se vor afla producători de vin şi firme de cosmetice şi electronice.

În 2013, cifra de afaceri sino-bulgară s-a ridicat la 1,857 de miliarde USD, ceea ce reprezintă o creşte cu 7,8% comparativ cu anii trecuţi.