Ministrul Agriculturii din Moldova a fost reţinut de către CNA

Eduard Grama a fost reţinut pentru 72 ore fiind bănuit într-un dosar de corupţie. Ofiţerii CNA au percheziţionat biroul, dar şi domiciliul ministrului, în dosarul privind tentativa de înstrăinare a 30 de hectare de teren din Stăuceni.
Eduard Grama (facebook.com/profil Eduard Grama)
Ştefan Sârbu
15.03.2017

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare din R. Moldova, Eduard Grama a fost reţinut miercuri, de către procurorii şi ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) după o serie de percheziţii în cabinetul ministrului, dar şi la domiciliul acestuia. Demnitarul a fost escortat la CNA pentru audieri şi reţinut pentru 72 de ore, într-un dosar de corupţie.

Şeful Procuraturii Anticorupţie Viorel Morari a anunţat în cadrul unui briefing că ministrul Agriculturii, Eduard Grama a fost reţinut fiind bănuit că a primit bani ce nu i se cuveneau. Nu a menţionat suma prejudiciului motivând cu aceea că are loc procesul audierii bănuitului, urmând să fie stabilite toate circumstanţele.

“Bănuiala constă în faptul primirii banilor ce nu i se cuvin pentru îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Suma de bani i-a oferit-o un conducător din cadrul fostului Colegiu Naţional de Viticultură şi Vinificaţie pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în legătură cu acţiuni ce ţineau de terenurile Colegiului. Mai exact urma sa întreprindă acţiuni pentru a ajuta persoanele care doreau să intre în posesia terenului de aproximativ 9,2 de hectare de teren, adiacent Colegiului.”

Potrivit procurorului, percheziţiile şi reţinerile fac parte din dosarul privind tentativa de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni intentat anul trecut.

În luna decembrie 2016, mai multe persoane au fost reţinute în dosarul menţionat, inclusiv foşti şi actuali funcţionari, un ex-ministru al Justiţiei şi mai mulţi jurişti, fiind învinuiţi că ar fi încercat să înstrăineze terenul care a aparţinut Colegiului de Vinificaţie şi Viticultură.

Potrivit procurorilor, învinuiţii ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani, terenul, iar ulterior, schimbându-i destinaţia din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul şi să-l comercializeze unor terţe persoane. Pentru a obţine decizii favorabile în scopul realizării intenţiilor lor, aceştia ar fi mituit mai mulţi funcţionari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor