Ministerul rus al Apărării: Niciun soldat rus nu a murit în Siria

Ministerul rus al Apărării nu a confirmat rapoartele privind decesul mai multor soldaţi ruşi care au luptat alături de forţele guvernului sirian împotriva militanţilor din Statul Islamic.
În această fotografie publicată în 9 octombrie 2015 de Ministerul rus al Apărării, un avion de luptă rusesc Su-34 lansează o bombă în Siria. (Captură Foto)
Andrei Popescu
21.10.2015

“În ceea ce priveşte rapoartele care apar în presa străină privind presupuşi soldaţi ruşi ucişi în Siria, noi susţinem: nu au fost înregistrate victime în rândul forţelor armate ruseşti din Siria”, a susţinut marţi Ministerul rus al Apărării, fiind citat de Agenţia rusă de ştiri TASS.

Mai multe rapoarte publicate marţi au susţinut că cel puţin 3 soldaţi ruşi au fost ucişi şi alţi câţiva au fost răniţi după un atac cu proiectile care ar fi avut loc luni noaptea asupra poziţiei lor din provincia de coastă Latakia.

Ambasada rusă din Damasc a declarat ulterior că nu dispune de nicio informaţie legată de existenţa unor victime în rândul forţelor ruseşti din Siria.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat că sursele din regiune au confirmat moartea celor trei ruşi, adăugând că se crede că aceştia erau voluntari şi nu soldaţi în armata rusească.

Moscova susţine că Rusia are mai mulţi instructori şi consilieri în Siria care lucrează cu armata siriană, precum şi trupe care păzesc bazele ruseşti din estul Siriei. Dar, Kremlinul a declarat că soldaţii ruşi nu participă activ la luptele terestre care au loc în ţara arabă.

În 30 septembrie, forţele aeriene ruseşti au început o campanie de bombardare a poziţiilor Statului Islamic în Siria, la cererea guvernului din Damasc. Totuşi, SUA şi aliaţii săi acuză Moscova că urmăreşte doar să îl susţină pe preşedintele Bashar al-Assad şi, în consecinţă, atacă poziţiile grupurilor de opoziţie şi mai puţin pe cele ale Statului Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor