Miliţianul torţionar condamnat pentru uciderea disidentului Gheorghe Ursu obţine a 21-a amânare a executării pedepsei
La scurt timp după achitarea celor doi foşti ofiţeri de Securitate acuzaţi de uciderea disidentului Gheorghe Ursu, torţionarul Tudor Stănică, miliţian-şef, condamnat în 2003 la 10 ani de puşcărie pentru complicitate la uciderea lui Ursu a reuşit pentru a 21-a oară să îşi amâne executarea pedepsei pe motive medicale.
Judecătorii Înaltei Curţi - instanţa care i-a găsit nevinovaţi pe cei doi securişti acuzaţi că l-au omorât în bătăi pe Ursu - au acordat lui Tudor Stănică a 21-a amânare a executării pedepsei de 10 ani de închisoare pronunţată în 2003 şi, printre rânduri, i-au garantat şi admiterea cererilor ulterioare, scrie Ziare.com.
„Petentul-condamnat se află în imposibilitatea executării atât imediate, cât şi de perspectivă a pedepsei privative de libertate în regim penitenciar”, au notat magistraţii în motivarea deciziei.
Ca în fiecare an, Tudor Stănică (84 de ani) vine cu analizele medicale, din care rezultă un lung şir de afecţiuni: unele grave, altele mai puţin grave.
Medicii îi trec lui Tudor Stănică şi bolile de care nu mai suferă, cum ar fi un cancer de prostată de care a scăpat în 2005 sau o veche fractură de coloană, în prezent vindecată, detalii care lungesc artificial lista de afecţiuni.
Acelaşi scop par a avea şi menţionarea afecţiunilor irelevante din punctul de vedere al executării pedepsei cum ar fi cataractă oculară, boala Dupuytren (care duce la îndoirea degetelor spre interiorul palmei) sau hipoacuzia bilaterală - mai pe româneşte că Tudor Stănică nu mai aude bine nici cu urechea stângă, nici cu cea dreaptă.
În acest fel, fostul şef al Direcţiei Cercetări Penale a Miliţiei îi convinge pe judecători că e atât de bolnav, încât nu poate să facă puşcărie.
Articolul integral poate fi citit aici.