Mii de imigranţi “găzduiţi” în insulele elene Kos şi Lesbos locuiesc în condiţii îngrozitoare

Aproximativ 5.000 de imigranţi – în principal din Siria, Afganistan şi Irak – au sosit pe insula Lesbos şi locuiesc în condiţii îngrozitoare deoarece au fost înghesuiţi într-un centru cu o capacitate de 700 de persoane, conform Daily Express.
Ambarcaţiune cu imigranţi în Mediterană. (Captură Foto)
Andrei Popescu
21.07.2015

Aproximativ 5.000 de imigranţi – în principal din Siria, Afganistan şi Irak – au sosit pe insula Lesbos şi locuiesc în condiţii îngrozitoare deoarece au fost înghesuiţi într-un centru cu o capacitate de 700 de persoane, conform Daily Express.

Imigranţii disperaţi suferă de pe urma aglomerării, a condiţiilor de igienă precare şi datorită unei lipse de alimente. Lesbos este una dintre cele două insule elene desemnate pentru a primi imigranţi.

Mii de noi sosiţi au fost forţaţi să doarmă sub cerul liber, fără acces la apă, acoperiş, toalete sau îngrijiri medicale.

Autorităţile încearcă să distribuie alimente dar sunt insuficiente pentru a hrăni numărul tot mai mare de imigranţi ce sosesc zilnic pe insulă din ţările lovite de război.

Pe insula Kos – unde se află celălalt centru grecesc pentru imigranţi – 700 de oameni dorm pe podeaua unei clădiri dărăpănate care are o capacitate maximă de 200 de locuri, a raportat Médicins Sans Frontières (MSF).

Echipele medicale ale MSF tratează în prezent oameni infectaţi cu râie şi alte boli de piele datorită condiţiilor inumane de trai.

Organizaţia face apel la autorităţile elene să depună eforturi pentru a îmbunătăţi situaţia imigranţilor care sosesc în ţara împovărată de datorii externe şi mari probleme economice şi financiare interne.

MSF oferă îngrijire medicală şi distribuie ajutoare imigranţilor care au sosit pe cele două insule încă din luna martie. Doctorii au efectuat 2.750 de consultaţii de atunci şi au distribuit peste 20.000 de produse nealimentare precum săpun, periuţe de dinţi şi prosoape.

Organizaţia pune la dispoziţie şi un autobuz pentru noii sosiţi pentru ca aceştia să nu fie nevoiţi să parcurgă 70 km de la punctele de sosire în Lesbos până la centrul de înregistrare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor