MI5 fondează un departament care să investigheze terorismul de stânga şi anarhiştii

Revolte în Minnesota, după uciderea unui bărbat de culoare de către un ofiţer de poliţie
Revolte în Minnesota, după uciderea unui bărbat de culoare de către un ofiţer de poliţie (Stephen Maturen/AFP via Getty Images)

Agenţia internă de informaţii a Marii Britanii, Serviciul de securitate (MI5), va avea o unitate dedicată investigării extremiştilor de stânga şi a anarhiştilor care planifică atacuri teroriste în Regatul Unit.

MI5 a creat noua unitate pentru a viza terorismul de stânga, anarhist, inclusiv extremiştii din mişcarea pentru drepturile animalelor, potrivit The Telegraph.

Europa are deja cazuri de astfel de acte de extremism, doi vegani militanţi fiind închişi anul trecut pentru 15 atacuri împotriva măcelarilor şi a altor magazine care comercializau produse de origine animală în Franţa.

Luna trecută, în Marea Britanie, activiştii pentru drepturile animalelor au fost condamnaţi pentru „acţiuni anarhiste” şi acuzaţi că au încurajat „terorismul telefonic” după ce au publicat adresele de la domiciliul şi numerele de telefon ale parlamentarilor conservatori care susţin reducerea populaţiilor de bursuc, o problemă pentru agricultura britanică.

O sursă Whitehall, care a vorbit cu The Times, a spus însă că ameninţarea teroriştilor de stânga era o „mică parte” a cazurilor în comparaţie cu pericolul reprezentat de jihadişti şi extremiştii de extremă dreapta.