"Mi-aş fi dorit ca profesoara mea să fi ştiut..." Dramele neştiute ale copiilor

(Photos.com)

De multe ori, adulţii habar nu au ce drame ascund în inimile lor cei mici. Drame prea mari pentru ei, mai ales când îşi poartă singuri povara. O simplă întrebare îi poate face însă pe copii să se deschidă, iar nouă, adulţilor, ne poate da ocazia să aflăm ce-i doare şi să-i ajutăm. O dovedeşte din plin experienţa trăită de profesoara Kyle Schwartz de la o şcoală primară din Denver, Colorado, care a trăit surpriza vieţii ei după ce le-a dat copiilor o temă simplă: să scrie o completare a propoziţiei "mi-aş fi dorit ca profesoara mea să fi ştiut ...". Răspunsurile primite de la elevii săi au fost suprinzătoare şi au emoţionat-o profund.

Redăm câteva dintre aceste exemple, incluse de cartea scrisă de profesoară, în urma acestei experienţe, şi citate de boredpanda.com. Cartea se numeşte: "Mi-aş fi dorit ca profesoara mea să fi ştiut: Cum o întrebare poate schimba totul pentru copiii noştri."

Mi-as fi dorit ca profesoara mea sa fi stiut...
Mi-as fi dorit ca profesoara mea sa fi stiut... (boredpand)

Mi-aş fi dorit ca profesoara mea să fi ştiut că nu am creioane acasă ca să-mi pot face temele.

Mi-as fi dorit ca profesoara mea sa fi stiut
Mi-as fi dorit ca profesoara mea sa fi stiut (Boredpanda)

Mi-aş fi dorit ca profesoara mea să fi ştiut cât de dor îmi este de tatăl meu, căci a fost deportat în Mexic pe când eu aveam trei ani şi nu l-am mai văzut de 6 ani.

Mi-as fi dorit ca profesoara mea sa fi stiut
Mi-as fi dorit ca profesoara mea sa fi stiut (Boredpanda)

Mi-aş fi dorit ca profesoara mea să fi ştiut că n-am niciun prieten care să se joace cu mine.

(Boredpanda)

Mi-aş fi dorit ca dna King să fi ştiut că mama mea se simte rău şi că a ajuns la spital astă noapte.

(Boredpanda)

Mi-aş fi dorit ca profesoara mea să fi ştiut că mama mea ar putea fi diagnosticată cu cancer săptămâna asta şi că am rămas fără locuinţă de trei ori în acest an.

Mi-as fi dorit ca profesoara mea sa fi stiut...
Mi-as fi dorit ca profesoara mea sa fi stiut... (BoredPanda)

Mi-aş fi dorit ca profesoara mea să fi ştiut că tatăl meu şi-a luat două servicii şi nu apuc să-l văd destul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură