Metode naturiste de îngrijirea feţei (II) – măştile faciale

Pentru a vă menţine un ten frumos şi sănătos, pe lângă demachierea feţei în fiecare seară şi folosirea cremelor, faţa are nevoie, săptămânal de o mască hrănitoare. Veţi fi probabil plăcut surprinse să aflaţi despre diferitele remedii naturale, ce pot fi găsite cu uşurinţă peste tot în jurul nostru. Ne propunem să oferim o listă de măşti naturale pentru faţă care se pot prepara din cele mai simple produse care în mod normal, le găsim la îndemână în bucătărie, grădină sau în cămară. În plus, procesul de preparare este rapid, uşor şi foarte puţin costisitor, de multe ori cu rezultate peste aşteptări.
Înainte de aplicarea unei măşti, curăţaţi-vă bine faţa şi gâtul (Epoch Times)
Maria Baciu
29.12.2011

Pentru a vă menţine un ten frumos şi sănătos, pe lângă demachierea feţei în fiecare seară şi folosirea cremelor, faţa are nevoie, săptămânal de o mască hrănitoare. Veţi fi probabil plăcut surprinse să aflaţi despre diferitele remedii naturale, ce pot fi găsite cu uşurinţă peste tot în jurul nostru. Ne propunem să oferim o listă de măşti naturale pentru faţă care se pot prepara din cele mai simple produse care în mod normal, le găsim la îndemână în bucătărie, grădină sau în cămară. În plus, procesul de preparare este rapid, uşor şi foarte puţin costisitor, de multe ori cu rezultate peste aşteptări.

Presupunând că deja cunoaşteţi ce tip de ten aveţi, înainte de aplicarea unei măşti, curăţaţi-vă bine faţa şi gâtul cu un lapte demachiant sau o loţiune tonică fără alcool. De asemenea, aveţi grijă să va prindeţi bine părul, ca să aveţi faţa şi gâtul libere, să nu va incomodeze pe durata aplicării măştii.

Ca o regulă generală, masca se aplică pe toata suprafaţa feţei şi gâtului, exceptând ochii şi buzele. Pe buze puteţi aplica un strat de miere, pentru a le da mai multă fineţe şi catifelare, iar pe ochi puteţi aplica două rondele de castraveţi (sau două pliculeţe de ceai călduţe) pentru a calma pielea ochilor şi a-i relaxa.

În timp ce masca este aplicată pe piele, încercaţi să va relaxaţi, evitând să mişcaţi muşchii feţei, sau să staţi într-o lumină prea puternică ori căldură excesivă.

Puteţi folosi cu succes măşti de faţă, în funcţie de tipul de ten (normal, mixt, sensibil, gras sau uscat) pe care-l aveţi. În cazul unui ten mixt, veţi trata fiecare porţiune diferit, în funcţie de tipul fiecărei zone.

Pentru tenul normal se folosesc de obicei măşti de întreţinere şi catifelare pe bază de: morcovi, miere, piersici, papaya, portocale, banane, căpşuni, castraveţi, migdale, lapte, lămâie verde, ouă, ulei de măsline sau iaurt natural.

Pentru tenul gras, alegeţi măştile astringente, care vor curăţa pielea în profunzime şi vor regla excesul de sebum. Ingredientele cele mai indicate sunt: drojdia, lămâile, albuşul de ou, făina sau fulgii de ovăz, tărâţele, castraveţii, mierea, grepfruit-ul, merele, roşiile, argila, iaurtul şi pătrunjelul.

Măştile folosite pentru ten uscat vor trebui să confere pielii o hidratare intensă şi o îngrijire mai specială deoarece pielea este extrem de sensibilă şi iritabilă. Ingredientele indicate pentru o piele uscată sunt: muşeţel, banane, argilă, miere, iaurt, smântână, lapte, ou, ulei de migdale, căpşuni.

Mască de înmuiere

O roşie mică, un ou întreg, un sfert de ceaşcă de ulei de ricin

Se amestecă împreună o roşie mică (fără piele şi făcută piure), un ou întreg şi un sfert de ceaşcă de ulei de ricin. Aplicaţi pe faţă pentru a va menţine o piele moale.

Mască Liniştitoare

Un sfert de cană de orez, un sfert de cană fulgi de ovăz, un sfert de ceaşcă de flori de muşeţel, o lingură miere, două albuşuri de ou

Fierbeţi un sfert de cană de orez, un sfert de cană de fulgi de ovăz şi un sfert de ceaşcă flori de muşeţel în două căni de apă. Strecuraţi printr-o sită şi faceţi un piure din amestec. Lăsaţi să se răcească uşor. Apoi, adăugaţi o lingură de miere şi două albuşuri de ou. Aplicaţi pe faţă, gât, umeri şi braţe, şi aşteptaţi să se usuce. Spălaţi-va apoi cu apă rece.

Mască de drojdie

Un pachet drojdie uscată, apă caldă

Pentru a curăţa şi reîmprospăta pielea, dizolvaţi un pachet de drojdie uscată în apă caldă suficientă pentru a face o pastă. Întindeţi masca uşor pe faţă şi pe gât şi se lăsaţi să se usuce timp de 20 minute. Se clăteşte apoi cu apă limpede, călduţă.

Mască cu măr şi fulgi de ovăz

Două linguri de fulgi de ovăz, o linguriţă şi jumătate de mălai, o lingură miere, o jumătate de măr de mărime mijlocie, decojit, fără sâmburi şi tăiat în bucăţi

Într-un castron, se amestecă cu o furculiţă ovăzul, mălaiul şi mierea de albine până când devine o pastă omogenă. Într-un blender, combinaţi pasta şi mărul până când se omogenizează. Aplicaţi amestecul cu generozitate pe faţă şi masaţi uşor în mişcări circulare. Clătiţi apoi cu apă caldă şi va uscaţi faţa cu un prosop moale.

Mască de castravete

Un castravete de mărime medie, o cană de lapte proaspăt, fulgi de ovăz, apă de ploaie

Daţi pe răzătoare un castravete de mărime medie după care i-l fierbeţi timp de 5 minute într-o ceaşcă de lapte proaspăt. Adăugaţi făina de ovăz suficient pentru a forma o pastă groasă. Aplicaţi această mască pe faţă, gâţ, umeri şi în jos şi pe piept. Aşteptaţi să se usuce, apoi îndepărtaţi cu multă apă de ploaie, ţinută la temperatura camerei.

Mască de frumuseţe cu arahide

Câteva arahide măcinate, puţin lapte de capră

Măcinaţi un pumn de arahide şi amestecaţi-le cu puţin lapte de capră puţin până când obţineţi o pastă moale. Masaţi pasta astfel obţinută pe faţă şi pe gât. Lăsaţi-o să acţioneze peste noapte. Dimineaţa, curăţaţi faţa cu apă rece.

Mască uşoară cu papaya

O papaya

Îndepărtaţi miezul de papaya, şi masaţi faţa şi gâtul cu interiorul de la coaja de papaya. Prin uscare, masca devine aproape transparentă la culoare. După 15 minute, spălaţi-va cu apă caldă. Pe lângă faptul că îndepărtează pielea moartă şi strânge porii, poate de asemenea avea un efect benefic asupra pistruilor.

Tratament de frumuseţe de lux

O cană de caise proaspete tocate, o jumătate de avocado decojit, câteva picături de ulei de măsline, o jumătate de ceaşcă de smântână groasă, şi suc de la o jumătate de lămâie.

Amestecaţi împreună caisele proaspete tocate cu avocado după ce l-aţi decojit. Adăugaţi puţin ulei de măsline pentru a obţine o pastă moale. Aplicaţi această mască într-un strat subţire pe faţa şi gât. Lasă-ţi să acţioneze timp de 45 min, după care clătiţi cu apă. Faceţi acest tratament cu câteva ore înainte de a merge la culcare. Amestecaţi smântâna cu sucul de lămâie. Folosind fie degetele fie tampoane de vată, masaţi acest amestec pe zonele anterior acoperite de masca de caise-avocado. Lăsaţi amestecul pe faţă peste noapte. Dimineaţa, spălaţi uşor faţa cu un săpun sau fulgi de ovăz sau orz. Repetaţi masca de caise-avocado de 2-3 ori / săptămână. Folosiţi masca de smântână groasă cu suc the lămâie în fiecare seară înainte de culcare. După câteva săptămâni, veţi fi întrebata dacă nu cumva aţi avut un face-lift.

Mască cu diferite fructe şi avocado

Amestec de piersici, papaya, banane şi avocado format din fructele zdrobite, ulei de floarea-soarelui, struguri albi

Aplicaţi amestecul de fructe şi avocado pe faţă. Lăsaţi-l să acţioneze timp de 30 min. Apoi clătiţi cu apă călduţă. Continuaţi prin masarea pielii cu un tampon de vată înmuiat în ulei, folosind mişcări uşoare, circulare. Faţa poate fi masată cu un suc proaspăt de struguri puţin înainte de aplicarea uleiului.

Mască hidratantă pentru ten uscat

O lingură ulei de susan, o jumătate de avocado bine copt moale, decojit, o lingură de iaurt natural

Într-un blender, combinaţi şi mixaţi ingredientele de mai sus, până când se omogenizează. Masaţi masca astfel obţinută în mod egal pe faţă, prin mişcări circulare şi având grijă să nu fie prea aproape de ochi. Lăsaţi să acţioneze cam 3-5 minute. Clătiţi-va apoi faţa cu apă caldă.

Mască cu pudră de cacao pentru ten uscat

Două ceşti rase de pudră de cacao, trei linguri de ulei de măsline, puţină frişcă sau smântână (suficientă pentru a face o mască)

Aplicaţi amestecul, obţinut din ingredientele de mai sus, pe faţă şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 20 min. Clătiţi apoi faţa cu apă călduţă.

Mască pentru pori mari şi prevenirea ridurilor

Lapte bătut

În fiecare noapte, timp de o săptămână, spălaţi-va faţa cu un tampon de vată înmuiat în lapte bătut. Lăsaţi-l să acţioneze timp de 20 de minute. Spălaţi apoi faţa cu apă rece.

Mască pentru pielea lăsată

Două ouă, o jumătate ceaşcă ulei de măsline

Luaţi două gălbenuşuri pe care le amestecaţi cu ulei. Întindeţi amestecul pe faţă şi pe gât şi lăsaţi-l timp de 10 minute. Bateţi apoi 2 albuşuri de ou şi le întindeţi peste masca de gălbenuşuri. Lăsaţi să acţioneze timp de o jumătate de oră, după care spălaţi generos faţa cu apă călduţă.

Mască stimulatoare

o jumătate de papaya coaptă, curăţată de coajă şi fără sâmbure, 1 albuş de ou bătut spumă, o linguriţă miere

Într-un castron, faceţi un piure din pulpa de papaya şi miere, apoi se amestecaţi cu spuma de albuş de ou. Având grijă să nu daţi prea aproape de ochi, aplicaţi masca uniform pe faţă şi lăsa-ţi să acţioneze timp de o jumătate de oră, după care spălaţi generos faţa cu apă călduţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor