Meteo: Cum va fi vremea în iulie, august şi septembrie

Meteorologii din Marea Britanie au pus la punct prognoza meteo pentru următoarele trei luni şi au anunţat că pentru zona de est a Europei - din care face parte şi România - urmează trei luni de temperaturi foarte ridicate. Mai exact, estimările emise de meteorologii britanic indică temperaturi mai mari decât cele normale pentru perioada iulie-septembrie, mai ales în estul Europei.
Soarele care răsare pe muntele Fuji, 1 ianuarie 2012 (JIJI PRESS / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
27.06.2012

Meteorologii din Marea Britanie au pus la punct recent prognoza meteo pentru următoarele trei luni şi au anunţat că pentru zona de est a Europei - din care face parte şi România - urmează trei luni de temperaturi foarte ridicate. Mai exact, estimările emise de meteorologii britanici indică temperaturi mai mari decât cele normale pentru perioada iulie-septembrie, mai ales în estul Europei.

Şi pentru alte zone din Europa luna iulie aduce caniculă: în nord-estul şi centrul Europei va fi mai cald decât în mod normal. Însă în nord-vestul Europei se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât cele normale pentru luna iulie.

Vestea că în România luna iulie ne aduce temperaturi caniculare rămâne valabilă şi pentru luna următoare, august, prognoză care a fost emisă şi pentru sudul şi sud-estul continentului.

De ceva mai multă răcoare vor beneficia câteva ţări europene, precum Franţa, Germania şi zona Benelux, unde temperaturile din luna august vor fi o idee mai mici decât cele normale.

Nici septembrie nu vine cu veşti prea bune din punct de vedere al temperaturilor, iar toamna debutează cu aceeaşi tentă spre vreme anormal de caldă în România. În schimb, pentru luna septembrie, destinaţii ca Peninsula Iberică, sudul Franţei sau ţările central-nord-est europene, vor fi caracterizate de temperaturi mai mici decât la noi.

Din punct de vedere al precipitaţiilor, acestea vor fi foarte rare şi s-ar putea repeta situaţia de secetă din 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor