Goji, fructe pentru sănătate şi frumuseţe

Goji
Goji (Wikipedia)

Am intrat în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă şi multe dintre noi îşi fac griji că nu vor arăta perfect în ţinutele elegante pe care doresc să le poarte în această perioadă a anului.

Postul ne ajută, însă goana după cadourile potrivite pentru cei dragi, planificarea vacanţei şi a petrecerii de revelion, curăţenia casei şi prepararea celor mai bune mâncăruri tradiţionale, ne pot da peste cap regimul sănătos de viaţă.

Vă propunem o reţetă de slăbit dar şi de tonifiere a organismului, pe baza fructelor goji, bogate în fibre şi în nu mai puţin de 21 de minerale, printre care fier, magneziu, potasiu, calciu, fosfor sau selenium, 18 aminoacizi şi 8 substanţe esenţiale vieţii. De asemenea, conţine vitamina C în cantităţi foarte mari, vitaminele B1, B2, B6, B12, precum şi vitamina E, pe care o întâlnim destul de rar în alimente deşi este extrem de benefică pentru organismul fiecărei persoane.

Toate aceste elemente au proprietăţi importante, printre care stimularea imunităţii, un real ajutor în digestie sau scăderea nivelului de colesterol.

Odată ce aţi început să consumaţi fructe de goji veţi descoperi că aveţi mai multă energie, că puteţi dormi foarte bine şi că nu mai aveţi aceeaşi senzaţie de foame ca înainte.

Fructele goji provin din China, au un gust dulce-picant şi sunt foarte utilizate în medicina tradiţională chineză. Mai sunt denumite şi fructele longevităţii, mai nou, majoritatea revistelor de femei considerându-le ''superfructe''.

Cum ne ajută fructele goji să slăbim?

1. Polizaharidele – constituentul major al acestor fructe, contribuie la accelerarea proceselor metabolice cu 5%, favorizând astfel arderea celulelor adipoase. Prin urmare, are loc nu doar arderea - fără niciun efort fizic - a caloriilor consumate, ci şi păstrarea tuturor microelementelor din produsele alimentare.

2. Fructele goji conţin beta-sitosterol, o substanţă ce diminuează colesterolul din sânge, nivelul crescut al acestuia fiind responsabil de apariţia obezităţii.

3. Fructele goji stimulează secreţia hormonului creşterii (HCH) numit şi hormonul tinereţii, ale cărui efecte sunt, printre altele, încetinirea procesului de îmbătrânire, îmbunătăţirea calităţii somnului, a memoriei şi regenerarea tenului.

Pentru o scădere eficientă în greutate (de la 5 kg până la 10 kg într-o lună), şi atingerea nivelului greutăţii optime, consumaţi 20-50 grame de fructe goji, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Pentru rezultate optime este recomandată o cură de 2 luni.

Sondajul efectuat a relevat faptul că toate femeile care au reuşit să slăbească rapid, într-un termen scurt, au depăşit norma admisă de administrare şi au consumat de 3 sau chiar de 5 ori mai multe fructe, decât doza admisă! Astfel, acestea au reuşit să slăbească 7-12 kg în doar o săptămână. Observând rezultatul, multe dintre ele au încercat să accelereze procesul de slăbire, ceea ce a provocat o scădere bruscă în greutate.

Institutul Naţional de Sănătate Publică avertizează că scăderea bruscă în greutate, poate determina grave probleme de sănătate!

Atenţie: nu vă lăsaţi tentate de scăderea bruscă în greutate. Grăsimea din corp dispare treptat, fără a dăuna sănătăţii dvs. Dacă aţi decis să luaţi fructele goji pentru a scăpa de kilogramele în plus, ţineţi minte că doza maximă este de 50 grame în 24 de ore, indiferent de greutatea dvs.

Noi vrem să arătăm bine, dar să ne şi simţim bine!