Matei Dobrovie: Să jigneşti România aşa cum a făcut-o Ion Chicu, sluga lui Dodon, este inacceptabil

"Să vă fie ruşine, domnule Chicu! Nu meritaţi să fiţi premierul R. Moldova, după cum nu meritaţi nici cetăţenia română pe care o deţineţi", declară Dobrovie.
Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Să vii într-un asemenea moment, într-o asemenea conjunctură şi să jigneşti România la modul în care a făcut-o premierul moldovean Ion Chicu este, în opinia deputatului PNL de la Bucureşti Matei Dobrovie, inacceptabil.

România a ajutat cel mai mult Republica Moldova în ultimii ani, a fost cel mai loial partener, a fost cel mai puternic avocat pentru ca Moldova să fie finanţată, a punctat Dobrovie, în contextul în care săptămâna trecută Chicu a lansat un atac dur la adresa europarlamentarului Siegfried Mureşan, despre care declară că este un „ratat”, un „copil de mingi” supus unui „patronat”.

Totul a început de la faptul că Mureşan a afirmat că „Guvernul Republicii Moldova a eşuat în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”, după care Chicu a declarat că România este cea mai coruptă ţară din Europa şi numai în Suceava sunt „jumătate din bolnavii de COVID-19 înregistraţi în toată” R. Moldova.

„Chicu s-a arătat deranjat că România are o nouă abordare faţă de R. Moldova. Guvernul Orban a spus-o clar că toată asistenţa financiară va fi condiţionată de reforme palpabile asumate prin Acordul de Asociere. Or exact această abordare îi deranjează pe Chicu şi pe Dodon.

Aceştia nu au au făcut şi nu vor să facă reforme, ci mizează pe retorică anti-românească în perspectiva alegerilor prezidenţiale. În plus, majoritatea le fuge de sub picioare, iar criza de coronavirus au gestionat-o prost, aşa că sunt disperaţi”, scrie Dobrovie, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, parlamentarul român a ţinut să menţioneze că Ion Chicu, sluga lui Igor Dodon şi încă premier în Republica Moldova, loveşte din nou, după ce, anterior, a minimalizat ajutorul dat de România R. Moldova şi anume trimiterea unei echipe formate din 42 de medici şi asistenţi medicali, precum şi a unor echipamente de protecţie şi produse sanitare: 500.000 de măşti de protecţie de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecţie, 200.000 de mănuşi, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă şi aprox. 80 000 l alcool sanitar, susţinând că medicii români au venit să înveţe de la medicii moldoveni cum se luptă cu virusul Wuhan, lăudându-se atunci că rata de mortalitate în Moldova este mai mică decât în România.

Acum Chicu recidivează, consideră Dobrovie, referindu-se la atacurile la adresa europarlamentarilor români care spun adevărul despre Guvernul de la Chişinău că nu a făcut reforme şi a gestionat prost pandemia de coronavirus, şi din nou jigneşte România, afirmând că este cea mai coruptă ţară din Europa.

„România a făcut ce trebuia, manifestându-şi solidaritatea cu cetăţenii Republicii Moldova! Aceştia au apreciat sprijinul venit din partea fraţilor de peste Prut, oricât ar încerca o putere vremelnică de la Chişinău să-l minimalizeze. Să vă fie ruşine, domnule Chicu! Nu meritaţi să fiţi premierul R.Moldova, după cum nu meritaţi nici cetăţenia română pe care o deţineţi în timp ce jigniţi România!”, a conchis deputatul român.