Deputat PNL îl acuză pe şeful OMS de complicitate criminală cu regimul comunist de la Beijing

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom, împreună cu liderul chinez Xi Jinping în Marea Sală a Poporului din Beijing
Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom, împreună cu liderul chinez Xi Jinping în Marea Sală a Poporului din Beijing (Naohiko Hatta/AFP via Getty Images)

Deputatul PNL Matei Dobrovie a atras atenţia, marţi, că, potrivit unui raport al unui serviciu de informaţii german, preşedintele chinez Xi Jinping i-ar fi cerut şefului Organizaţiei Mondiale a Sănătîţii să nu dezvăluie că virusul este de fapt transmisibil de la om la om şi să întârzie declararea focarului de virus Wuhan o pandemie.

"Chiar dacă China şi OMS neagă că a existat o discuţie telefonică în acest sens, modul în care s-a comportat Tedros în trecut pare să confirme această ipoteză. În calitate de ministru al Sănătăţii în Etiopia, atunci când ţara sa a fost lovită de holeră în 2006, Tedros a minimalizat situaţia, pe motiv că nu există destule teste disponibile pentru a stabili că este vorba despre o epidemie. Ne amintim cât i-a luat să declare pandemia de coronavirus, cum a negat evidenţele, a spus că nu se transmite de la om la om, şi a cerut ţărilor să-şi ţină deschise graniţele pentru cetăţenii chinezi", a afirmat Dobrovie.

Liberalul susţine că Tedros a făcut toate acestea pentru a nu supăra un regim autoritar, dominat de PCC, la fel cum în ţara sa a slujit miliţiei aflate la putere şi apoi în calitate de director OMS l-a nominalizat pe dictatorul din Zimbabwe, Robert Mugabe, ambasador al bunăvoinţei din partea OMS (pentru bolile netransmisibile) în Africa.

"În orice caz, modul în care (nu) au acţionat şi comunicat China şi OMS a dus la răspândirea virusului în toată lumea şi din păcate la pierderea multor vieţi omeneşti. Dacă ar fi ştiut din timp cu ce se confruntă, unele ţări ar fi luat măsuri mai devreme şi s-ar fi putut reduce magnitudinea crizei", a precizat Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne