"Martori ai terorii şi cazul Daniel Dodu" - mărturii despre Revoluţia Română
Miercuri, 18 decembrie, la Muzeul Comunismului a avut loc ultimul dintre cele patru evenimente din cadrul expoziţiei temporare „Martori şi eroi: 35 de ani de la Revoluţia din 1989”.
Cele patru evenimente au reprezentat ocazia de a asculta mărturii cutremurătoare şi de a se discuta despre importanţa păstrării memoriei eroilor al căror sacrificiu ne-a adus libertatea de care ne bucurăm astăzi.
În cadrul evenimentului de aseară, intitulat „Jurnal de Revoluţie: martori ai terorii şi cazul Daniel Dodu”, fostul secretar de stat pentru Revoluţionari, Mihai Dodu, fiu de erou martir, a vorbit despre rolul esenţial al Televiziunii, care în decembrie 1989 reprezenta cel mai important mijloc de comunicare în masă. Nu este întâmplător faptul că revoluţionarii au ocupat, pe lângă sediul Comitetului Central al PCR, şi sediul TVR.
De asemenea, au luat cuvântul doamna Luminiţa Dodu şi domnul Mihai Andronescu, care se aflau împreună cu eroul Daniel Dodu în momentul în care acesta a fost ucis prin împuşcare de forţele speciale ale Securităţii, aflate în vilele de pe Calea Dorobanţilor.
Mihai Andronescu a împărtăşit atât experienţa dramatică din acea noapte, cât şi chinurile prin care a trecut ulterior în spital, după ce a fost rănit de un glonţ exploziv de tip dum-dum, interzis prin legislaţia internaţională.
Expoziţia temporară „Martori şi eroi: 35 de ani de la Revoluţia din 1989”, găzduită de Muzeul Comunismului din Bucureşti (str. Covaci nr. 6), poate fi vizitată în continuare până la data de 31 ianuarie 2024.