Marţea Neagră 2. CSM îl acuză pe Iordache de rea-credinţă

CSM consideră că adoptarea, pe furiş, a controversatei ordonanţe care ciopârţeşte Codurile penale în favoarea infractorilor reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale în materia avizării şi a punctului de vedere pe care plenul avea abilitarea legală de a-l exprima.
Florin Iordache(PSD),
Florin Iordache(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Consiliul Superior al Magistraturii şi-a exprimat nemulţumirea miercuri dimineaţă, în jurul orei 2:00, în cadrul unui comunicat de presă, faţă de adoptarea, de către Guvernul Grindeanu, a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codurilor penale, fără a mai aştepta aviz aşa cum prevedea lege.

"Având în vedere adoptarea, în şedinţa Guvernului din seara zilei de marţi, a Proiectului de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, anterior consultării corpului profesional şi avizării de către Consiliul Superior al Magistraturii, conform dispoziţiilor art.38 alin. (3) din Legea nr.317/2004,

Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că solicitarea Ministerului Justiţiei, transmisă Consiliului la data de 31.01.2017, în jurul orelor 17.00, de avizare a Proiectului de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, nu reprezintă o intenţie reală în obţinerea avizului prevăzut de lege", se arată în comunicat citat.

Potrivit CSM, anterior şedinţei Guvernului din seara zilei de marţi, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a fost personal înştiinţat şi invitat să participe, în calitate de membru de drept al CSM, la şedinţa Plenului convocată de urgenţă pentru data de 1 februarie, miercuri, ora 9.00, tocmai pentru analizarea şi dezbaterea solicitării de avizare.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea proiectului în condiţiile menţionate reprezintă o nesocotire gravă a dispoziţiilor legale în materia avizării şi a punctului de vedere pe care Plenul CSM avea abilitarea legală de a-l exprima.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne