"Ordonanţele-elefant", adoptate. Iohannis: Dragi români, este o zi de doliu pentru statul de drept

"Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiţiei, dreptăţii şi luptei împotriva corupţiei", le-a transmis românilor preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat românilor la scurt timp după ce Guvernul Sorin Grindeanu a adoptat, noaptea pe furiş, controversatele "ordonanţe-elefant" privind graţierea şi ciopârţirea Codurilor penale în favoarea infractorilor.

Vă prezentăm mai jos mesajul preşedintelui:

"Dragi români,

Astăzi este o zi de doliu pentru statul de drept. Statul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiţiei, dreptăţii şi luptei împotriva corupţiei.

Guvernul PSD şi ALDE a ignorat visul şi năzuinţele a milioane de români liberi care vor să trăiască într-o ţară eliberată de corupţie.

Astăzi, Guvernul PSD şi ALDE a anulat munca a zeci de mii de oameni oneşti şi curajoşi din Justiţia română care au dovedit în ultimii ani că nimeni şi nimic nu este mai presus de lege.

Guvernul PSD şi ALDE a anulat eforturile făcute de milioane de români de a face din România o ţară respectată în Europa!

De astăzi, recuperarea prejudiciilor devine foarte dificilă.

Rezultatul votului din decembrie a dus la formarea unei majorităţi, care a alcătuit un guvern legitim. Dar votul nu reprezintă un cec în alb care permite unei majorităţi să poată face orice, de la adoptarea măsurilor populiste care riscă să pună sub semnul întrebării stabilitatea economică în următorii ani, până la călcarea efectivă în picioare a justiţiei şi a statului de drept.

În decembrie, oamenii s-au dus la vot cu speranţa unui trai mai bun, nu pentru o legislaţie slăbită în domeniul anticorupţiei.

Miza adevărată este cum vrem să arate viitorul unei Românii în care oamenii să-şi dorească să trăiască, nu al unei Românii din care să-şi dorească din nou să plece.

Sfidarea PSD la adresa poporului este deplină. Uită însă un lucru esenţial. Valorile pe care se construieşte un stat democratic, un stat de drept veritabil, nu aparţin unei majorităţi sau minorităţi de conjunctură, ci ne aparţin nouă, tuturor românilor.

De astăzi, misiunea mea este să restabilesc statul de drept. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a face din România o ţară eliberată de corupţie! Mă voi bate până în ultima zi a mandatului meu pentru acest lucru!"