"Marionetele Moscovei" blochează cel mai important bulevard din Chişinău

Liderii pro-ruşi Igor Dodon şi Renato Usatîi continuă să provoace autorităţile, ocupând carosabilul pe cel mai important bulevard din capitala Moldovei. Vor "Maidan ca la Kiev, dar pe dos, în favoarea Moscovei”, susţine Dorin Chirtoacă.
Ana Ion
03.10.2015

alte articole

Pro-ruşii ocupă cel mai important bulevard din Chişiau, 2 octombrie 2015. (Infoprut)
Ana Ion
03.10.2015

Situaţia se "încinge" la Chişinău, unde liderii pro-ruşi Igor Dodon şi Renato Usatîi au trecut la „planul B” al scenariului pe care îl aplică pentru declanşarea alegerilor anticipate în Republica Moldova, informează infoprut.ro.

Politicienii au decis să mute corturile din scuarul Parlamentului pe bulevardul Ştefan cel Mare. Potrivit unimedia.info, corturile care până acum stăteau pe trotuare au fost mutate la comandă pe carosabil, iar întreaga "operaţiune" a fost asigurată de deputaţii PSRM. Cei care, beneficiind de imunitatea parlamentară, au făcut zid viu în faţa forţelor de ordine.

Dodon şi Usatîi au trecut la acest tip de acţiune pentru că vineri, la ora 17.00, a expirat ultimatumul dat preşedintelui Timofti pentru a-şi da demisia.

Comentând situaţia, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a precizat, pe contul său de Facebook, că acţiunea de blocare a bulevardului principal din oraş este ilegală"

"Cu siguranţă prin periclitarea circulaţiei transportului public este încălcată ordinea publică, precum şi dreptul locuitorilor Chişinăului de a se deplasa liber prin oraş. Ne-am adresat, conform legii, instanţei de judecată. O hotărâre încă nu a fost pronunţată", a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Chirtoacă mai menţionează că protestele lui Dodon şi Usatîi nu sunt o revoltă populară, spre deosebire de mitingurile care au avut loc în PMAN, organizate de platforma "DA" ci sunt organizate de Moscova, "prin marionetele sale de la Bălţi şi Chişinău. În esenţă, ei provoacă autorităţile statului pentru ca să se intre în forţă în ei, astfel să fie victimizaţi, să devină „eroi” şi „martiri” ai neamului, respectiv „lideri naţionali”… Asta vor ei, şi aceasta le este tactica să încalce în mod progresiv şi obraznic legea, în speranţa că o să fie luaţi pe sus. Maidan ca la Kiev, dar pe dos, în favoarea Moscovei”, concluzionează Dorin Chirtoacă, citat de infoprut.

La rândul său, Renato Usatîi a publicat şi el un mesaj pe Facebook: "Ni s-au alăturat încă câteva sute de oameni. În această noapte am blocat carosabilul de pe bulevardul Ştefan cel Mare, pentru că n-ar fi fost prea cultural să călcăm pe gazon", scrie primarul de Bălţi, potrivit protv Chişinău, citat de Hotnews.

Recomandăm şi: Cum riscă să fie confiscate protestele din R.Moldova

Reamintim că Platforma Demnitate şi Adevăr organizează de mai multe săptămâni proteste în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, cerând alegeri anticipate şi alegerea directă a preşedintelui, cereri pe care le-a făcut şi Partidul Socialist al lui Igor Dodon. Protestele, fără legătură cu partidele pro-ruse, vor continua cu un miting de amploare, anunţat pentru duminică, 4 octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor