Presa germană: SUA se pregăteşte pentru un posibil război cu Rusia în zona baltică

De la izbucnirea crizei din Ucraina, NATO şi-a mărit numărul de exerciţii militare în zona baltică, pregatindu-şi trupele pentru eventualitatea izbucnirii unui conflict cu Rusia.
Unităţi ale forţei de reacţie rapidă a NATO.
Unităţi ale forţei de reacţie rapidă a NATO. (Captură Foto)

SUA se pregăteşte pentru un posibil conflict cu Rusia în statele baltice. Pentagonul a lucrat asupra mai multor planuri şi a desfăşurat numeroase exerciţii militare pentru a fi capabil să răspundă la o eventuală agresiune rusă, a scris ziarul Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Pentru prima dată de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Pentagonul şi-a revizuit planurile de răspuns în cazul unui conflict militar cu Rusia, acordând o atenţie specială ţărilor vecine ale Moscovei din regiunea baltică, a raportat ziarul.

Noul plan de apărare al SUA este concentrat pe aş-zisul război hibrid. Acesta foloseşte trupe neregulate şi destabilizare regiunii vizate prin organizarea de proteste în masă şi prin atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice.

Ca un pretext pentru activarea sa militară, SUA a folosit din nou implicarea Rusiei în Ucraina.

“Invazia estului Ucrainei de către Rusia a forţat SUA să îşi activeze planurile de urgenţă. Ele au fost destul de învechite”, a declarat experta americană Michele Flournoy, citată de DWN.

De la izbucnirea crizei ucrainene, NATO a desfăşurat numeroase exerciţii militare în statele baltice pentru a-şi pregăti forţele pentru o potenţială situaţie în care Rusia ar ocupa teritorii ale vecinilor săi baltici. Totuşi, ziarul german sugerează că exerciţiile militare au servit, mai degrabă, ca o justificare pentru cheltuielile militare ridicate în ţările din estul NATO, precum şi pentru prezenţa tot mai mare a trupelor americane în Europa.

SUA a anunţat deja planul de trimitere a unui număr suplimentar de tancuri şi piese de artilerie în statele baltice, a raportat CNN. De la izbucnirea crizei ucrainene, NATO a transportat cantităţi semnificative de echipamente militare grele în estul Europei.

Până acum, planurile Pentagonului pentru statele baltice constau doar în exerciţii militare. Totuşi, ele sunt proiectate să trimită un semnal clar Rusiei. Strategul militar american David Ochmanek este încrezător că NATO va fi capabilă să oprească Rusia în cazul izbucnirii unui conflict militar în zona baltică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe