Rogozin reacţionează la cererea lui Streleţ cu privire la trupele ruseşti din Transnistria

Dmitri Rogozin este nemulţumit de discursul lui Valeriu Streleţ de la tribuna ONU, îndeosebi de cerinţa referitoare la regiunea din stânga Nistrului.
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (arhiva)
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (arhiva) (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a criticat solicitarea Moldovei de retragere a trupelor ruseşti şi a muniţiilor de pe teritoriul din stânga Nistrului.

„Dar au întreprins măcar ceva autorităţile moldoveneşti în direcţia dialogului cu Transnistria în afară de şantaj şi ameninţări cu blocaj economic?”, a scris Rogozin pe contul său de Twitter.

Reacţia politicianului rus survine după ce şeful cabinetului de miniştri de la Chişinău, Valeriu Streleţ, participant la cea de-a 70 sesiune a Adunării Generale a ONU, a subliniat în discursul susţinut de la tribuna principală, importanţa retragerii forţelor militare şi a muniţiilor ruseşti de pe teritoriul Moldovei, în conformitate cu angajamentele internaţionale şi prevederile constituţionale.

Pentru reglementarea conflictului din stânga Nistrului, Streleţ optează pentru acordarea unui statut special al Transnistriei, cu ajutorul căruia să fie respectată integritatea şi suveranitatea Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe