Primarul Chişinăului: Corturile din faţa Parlamentului RM au fost instalate ilegal

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă i-a acuzat pe Dodon şi Usatîi, organizatorii mitingului de duminică, 27 septembrie, din faţa Parlamentului, că „au preferat să meargă în afara legii”.
Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului din Republica Moldova
Dorin Chirtoacă, Primarul Chişinăului din Republica Moldova (Epoch Times România)

În cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale de luni, 28 septembrie, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a menţionat că partidul Socialiştilor condus de Igor Dodon, împreună cu Partidul Nostru, în frunte cu Renato Usatîi, primar de Bălţi, şi-au instalat corturile din faţa Parlamentului la finele săptămânii trecute, în mod ilegal.

„Socialiştii au încălcat legea vineri seara, atunci când au instalat corturile, şi se găsesc în ilegalitate până la ora actuală. Nimeni nu este împotrivă ca ei să protesteze, chiar şi să amplaseze corturi, doar că lucrul acesta trebuie făcut în cadrul legal”, a declarat edilul Capitalei.

„Ei au depus o declaraţie pentru acea locaţie, însă ghinion, altcineva a depus o declaraţie înaintea lor. Legea spune că în situaţia respectivă decide instanţa de judecată. Instanţa nu s-a pronunţat deocamdată. În mod normal, fie trebuiau să aleagă o locaţie liberă, fie trebuiau să aştepte ca instanţa să se pronunţe. Ei însă au preferat să meargă în afara legii”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Potrivit Jurnal.md, săptămâna trecută, primăria oraşului Chişinău a cerut instanţei de judecată interzicerea organizării unui protest la 27 septembrie în faţa Parlamentului, ţinând cont de faptul că reprezentanţii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, cei ai Partidului Socialiştilor şi cei ai formaţiunii Partidul Nostru nu s-au putut înţelege cine să desfăşoare un miting în acel loc. Demersul urma sa fie examinat de Judecătoria Centru.

Neînţelegerile au apărut după ce s-a aflat că primii care au depus o declaraţie în vederea organizării unui protest în faţa Parlamentului au fost membrii Platformei „Demnitate şi Adevăr”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe