Marian Neacşu rămâne şef de campanie al PSD, în ciuda condamnării definitive

Deşi a fost condamnat definitiv de Înalta Curte, Marian Neacşu va rămâne în continuare şeful de campanie al PSD.
Deputatul PSD Marian Neacşu
Deputatul PSD Marian Neacşu (facebook.com)

În ciuda proaspetei sale condamnări, Marian Neacşu va rămâne în continuare coordonatorul naţional al campaniei PSD la alegerile locale, a anunţat miercuri şeful partidului Liviu Dragnea.

Întrebat dacă Marian Neacşu va coordona în continuare campania PSD pentru locale, Liviu Dragnea - şi el posesor al unei condamnări în primă instanţă în dosarul "Referendumul" - a replicat, potrivit Agerpres: "Da, rămâne. Este implicat foarte serios, merge şi prin judeţe şi chiar sunt mulţumit de modul cum organizează lucrurile".

Şeful PSD a explicat că sentinţa primită de Neacşu este legată de o viitoare candidatură a acestuia la parlamentare şi nu de munca de partid.

"Da, aia (condamnarea — n.r.) este legată de candidatură. Munca în partid nu este interzisă, a punctat Liviu Dragnea.

Marian Neacşu, lider al deputaţilor PSD, secretar general al partidului şi coordonator al campaniilor electorale, a fost condamnat definitiv pe 23 februarie la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Judecătorii Curţii Supreme au stabilit în cazul liderului deputaţilor PSD, care este şi chestor la Camera Deputaţilor, un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni.

Marian Neacşu a fost trimis în judecată la finele lui 2013 de procurorii Parchetului General, în urma unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate după ce acesta şi-a angajat fiica, pe Cristina Monica Neacşu, în cadrul biroului său parlamentar în intervalul iulie 2009 - decembrie 2012.

În februarie 2015, instanţa de fond l-a condamnat la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei, însă procurorii Parchetului General au contestat decizia, astfel că Înalta Curte a dat sentinţa finală - şase luni de închisoare cu suspendare.