Marea Britanie va urmări cu atenţie cum va susţine noul Guvern Strategia Anticorupţie

Viceambasadoarea Marii Britanii la Bucureşti, Esther Blythe, a declarat că că Ambasada Marii Britanii este impresionată de progresele pe care autorităţile din România le-au făcut în ultimii doi ani în cadrul MCV şi de Strategia Naţională Anticorupţie, iar ambasada britanică va urmări cu "mare atenţie" modul în care noul Guvern şi noua majoritate parlamentară vor promova implementarea acesteia.
. (Photos.com)
Gina Zaragiu
10.05.2012

Viceambasadoarea Marii Britanii la Bucureşti, Esther Blythe, a declarat că Ambasada Marii Britanii este impresionată de progresele pe care autorităţile din România le-au făcut în ultimii doi ani în cadrul MCV şi de Strategia Naţională Anticorupţie, iar ambasada britanică va urmări cu "mare atenţie" modul în care noul Guvern şi noua majoritate parlamentară vor promova implementarea acesteia.

"Suntem foarte impresionaţi de Strategia Naţională Anticorupţie şi sperăm că va beneficia de sprijinul pe care îl merită pentru a avea un impact asupra dosarului MCV. Cred că este foarte important să existe sprijinul noii majorităţi şi al Guvernului. Este ceva ce vom urmări cu mare atenţie şi credem că este o mare provocare pentru noul Guvern să susţină şi să facă progrese în această privinţă".

Declaraţia a fost făcută cu ocazia lansării portalului MedAlert.ro, care vizează combaterea corupţiei din sistemul medical românesc. La eveniment a participat printre alţii şi ambasadorul SUA.

Esther Blythe a reiterat că Marea Britanie consideră că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) în Justiţie trebuie să rămână în funcţiune până când toate ţintele vor fi atinse: "Progresele trebuie însă să continue".

Noua Strategie Naţională Anticorupţie (SNA) 2012-2015 a fost adoptată de Guvernul Ungureanu în luna martie. Strategia pune accentul pe implementarea şi stabilitatea cadrului legislativ şi instituţional anticorupţie, Direcţia Naţională Anticorupţie şi Agenţia Naţională de Integritate urmând a fi printre pilonii principali în noua viziune propusă de Ministerul Justiţiei.

Strategia implementează recomandarea MCV în ceea ce priveşte modificarea procedurii de ridicare a imunităţii membrilor Parlamentului, punându-se pe ordinea de zi a primei şedinţe în plen cererile de ridicare a imunităţii parlamentarilor şi soluţionarea acestor cereri în termen de cel mult 72 de ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor