Marea Britanie: Un director de companie intenţionează să călătorească în Romania pentru a-şi ocupa posturile refuzate de britanici

Jason Harris, directorul IMS Group, cu sediul în Ringwood, îşi justifică decizia explicând că întreprinderile mici şi mijlocii au probleme în a-şi ocupa posturile vacante
(photos.com)
Epoch Times România
03.02.2014

Un director de companie din Marea Britanie declară că intenţionează să călătorească în România pentru a ocupa posturile vacante refuzate de britanici, informează Bournemouthecho.co.uk.

Jason Harris, directorul IMS Group, cu sediul în Ringwood, îşi justifică decizia explicând că întreprinderile mici şi mijlocii au probleme în a-şi ocupa posturile vacante.

'Este de necrezut ca, în condiţiile în care există 2,3 milioane de şomeri în Marea Britanie, din care 970.000 sunt tineri, eu şi alţi proprietari de afaceri mici să trebuiască să căutăm în Europa de Est pentru a umple posturile vacante, pe care britanicii care doresc de lucru nu le vor', mărturiseşte Harris.

Patronul explică cum, deşi şi-a făcut reclamă pentru posturile vacante în luna ianuarie, în urma anunţului nu s-a prezentat decât un singur solicitant. Bărbatul susţine că internetul şi agenţiile de recrutare sunt în mare parte responsabile pentru situaţie, explicând că multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă 'nu fac decât să trimită un CV la o agenţie de recrutare şi să aştepte să sune telefonul'.

'Problema este că pentru multe dintre aceste agenţii este de multe ori mai profitabil să se uite după angajatori mai mari, deoarece de acolo le provine o mare parte a veniturilor', explică el.

'Este foarte ruşinos să ai un post (vacant) într-o companie, care îţi deschide perspectiva unei cariere mai importante (...) şi este plătit peste salariul minim, şi să nu aplice nimeni', adaugă patronul.

Deşi lucrătorii din Bulgaria şi România s-au confruntat cu restricţii în ceea ce priveşte tipurile de activităţi pe care le puteau desfăşura Marea Britanie, aceste dispoziţii tranzitorii s-au încheiat la 1 ianuarie, aminteşte Bournemouthecho.co.uk.

Pe de altă parte, deşi premierul David Cameron a declarat recent că numărul românilor şi bulgarilor sosiţi în Marea Britanie după 1 ianuarie pare să fie la 'un nivel rezonabil', unii parlamentari conservatori doresc ca actualul proiect de lege privind imigraţia să fie modificat pentru a menţine restricţiile până în 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor