Marea Britanie: Garanţie de 1.000 de lire sterline pentru imigranţi
alte articole
Vicepremierul Nick Clegg va anunţa în curând că imigranţii care vor să muncească sau să studieze în Marea Britanie vor trebui să plătească o garanţie de cel puţin 1.000 de lire sterline. Garanţia le va fi returnată la întoarcerea în ţara de origine şi vizează ţările cu risc major pentru fluxul migrator, relevă cotidianul britanic "The Telegraph".
Aceasta este una dintre ideile care vor fi anunţate de vicepremier, despre problema tot mai apăsătoare a celor care rămân pe teritoriul Regatului Unit şi după expirarea vizei necesită tactici inovative, mai precizează articolul.
„Oamenii călătoresc mai mult datorită muncii, în vacanţe, aşa că din ce în ce mai mulţi or să vină în ţară pentru anumite perioade, deci trebuie să găsim metode pentru a ne asigura că vor pleca”, a declarat recent vicepremierul.
Pe de altă parte, vicepremierul britanic va propune şi ca firmele care vor angaja muncitori străini fără acte complete să primească amenzi duble faţă de cele actuale.
"The Independent": Foarte puţini români şi bulgari vor veni în Marea Britanie, din 2014
După ce vor fi eliminate restricţiile de pe piaţa muncii pentru cetăţenii din România şi Bulgaria, foarte puţin locuitori ai celor două ţări vor veni în Marea Britanie, potrivit unui studiu guvernamental citat miercuri de ziarul "The Independent".
Concluzia studiului contrazice afirmaţiile unor politicieni din Marea Britanie care au atras atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă românii şi bulgarii care ar putea veni în număr foarte mare în Regat după ridicarea restricţiilor.
Cei care au insistat asupra acestei probleme sunt deputaţi conservatori şi din cadrul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), iar unii dintre ei au cerut păstrarea restricţiilor pe piaţa muncii şi după 1 ianuariue 2014.
În studiul guvernamental se mai arată că, după vor fi eliminate restricţiile, sunt aşteptaţi în Marea Britanie 8.100 de români şi 4.600 de bulgari.
Partidul naţionalist UKIP anunţase că ar putea veni în Regat între 350.000 şi 400.000 de români şi bulgari, iar un deputat conservator estimase cifra la 270.000 de imigranţi.