Manipulare de la Facebook: Aplicaţia pentru mobil "fură" toate e-mail-urile şi le retrimite

Un Facebook "like", marcheaza intrarea în sediul Facebook pe 3 februarie 2012 în Menlo Park, California.
Un Facebook "like", marcheaza intrarea în sediul Facebook pe 3 februarie 2012 în Menlo Park, California. (Jan Jekielek / The Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
04.07.2012

Mai nou, orice e-mail trimiteţi de pe telefonul mobil, va fi expediat către o adresă de Facebook, de pe alta, tot de Facebook. Astfel, reţeaua de socializare a găsit o nouă metodă de a încuraja utilizarea serviciului său de email - ajunge în adresele stocate în telefoanele mobile şi le schimbă pe toate în unele „@facebook.com".

Prin această nouă găselniţă, lupta lipsită de scrupule a companiei Facebook în competiţia din domeniul serviciilor depăşeşte faza manipulării prin Timeline.

Această aplicaţie a reţelei sociale pentru mobil pare să schimbe adresele de email direct în adrese pe Facebook, iar un utilizator care scrie un e-mail de pe telefon va trimite mesajul către o adresă de Facebook pe care, probabil, deţinătorul nici măcar nu a observat-o. Adresa iniţială de mail a fost schimbată, deci nu există alternativă, relevă theregister.co.uk.

Conform unor rapoarte, contactele de pe device-uri ios şi Android sunt updatate de fiecare dată când se adaugă un contact care are cont pe Facebook.

Mai mult, în unele cazuri, adresele @facebook.com sunt adăugate la detaliile contactului. În general însă, utilizatorii raportează că acestea sunt pur si simplu înlocuite. Alţi clienţi au găsit în propriul telefon noi date de contact, cele iniţiale fiind dublate. În acest caz, s-au bucurat că măcar nu s-au pierdut contactele originale.

Există, de asemenea, plângeri că unele emailuri au dispărut complet – însă Facebook a precizat că acestea au ajuns în secţiunea „Other" (altele – n.r.), care se poate deschide după ce dai click pe "Mesaje", în stânga pe pagina principală a Facebook.

Însă acest lucru nu schimbă faptul că datele din telefoanele mobile - adresele de mail cele mai utilizate de prieteni - au fost şterse fără niciun avertisment.

Între timp, Facebook mai susţine că inginerii săi cercetează problema şi vor oferi mai multe detalii pe parcurs. Oare în acest timp ar trebui şterse toate aplicaţiile Facebook din telefoanele mobile?

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor