Majoritatea parlamentară este dispusă să limiteze posibilităţile de discutare a moţiunilor de cenzură

Majoritatea parlamentară este dispusă să limiteze posibilităţile de discutare a moţiunilor de cenzură, pentru a nu permite ca acestea să fie supuse dezbaterilor la prima solicitare a opoziţiei. Liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a anunţat marţi după şedinţa Parlamentului că în următoarele zile Coaliţia pentru Integrare Pro-Europeană va introduce modificările de rigoare în regulamentul Parlamentului. Potrivit lui, actualul regulament permite comuniştilor să trateze după bunul plac legea, periclitând activitatea organului executiv.
(photos.com)
Tatiana Chiriac
23.10.2013

Majoritatea parlamentară este dispusă să limiteze posibilităţile de discutare a moţiunilor de cenzură, pentru a nu permite ca acestea să fie supuse dezbaterilor la prima solicitare a opoziţiei. Liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a anunţat marţi, după şedinţa Parlamentului, că în următoarele zile Coaliţia pentru Integrare Pro-Europeană va introduce modificările de rigoare în regulamentul Parlamentului. Potrivit acestuia, actualul regulament permite comuniştilor să trateze după bunul plac legea, periclitând activitatea organului executiv.

"Guvernul are mult de lucru şi nu are posibilitate să se prezinte în Parlament la prima solicitare a opoziţiei. În acelaşi timp, comuniştii organizează spectacole cu înaintarea moţiunii de cenzură Guvernului în fiecare săptămână", a spus Streleţ.

El a menţionat că "PCRM insistă asupra votului de neîncredere Guvernului, în condiţiile în care nici măcar nu au votat pentru acest Guvern".

"Eu cred că în cel mai apropiat viitor, în câteva zile, noi vom prezenta o serie de amendamente la acest compartiment al Regulamentului Parlamentului. Moţiunile simple vizează un anumit domeniu de activitate a Guvernului. Tema de astăzi se putea încadra uşor în limitele unei moţiuni simple ca să nu ţinem întreg Guvernul mai bine de jumătate de zi în Parlament", a spus deputatul.

Valeriu Streleţ a atras atenţia asupra faptului că procedura de înregistrare a moţiunilor de cenzură prevede că unii şi aceiaşi deputaţi nu pot înregistra mai multe moţiuni de cenzură pe acelaşi subiect în cadrul aceleaşi sesiuni. El şi-a exprimat speranţa că discuţiile de marţi privind votul de neîncredere dat Guvernului "vor fi ultimul spectacol de acest gen".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor