Maia Sandu: Plahotniuc l-a numit pe Zumbreanu după chipul şi asemănarea sa

Doar cu oameni ca Zumbreanu, Partidul Democrat îşi poate continua regimul poliţienesc, de protejare a hoţilor şi sărăcire a R. Moldova, afirmă preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate.
Nu aveţi dreptul la corupţie.
Nu aveţi dreptul la corupţie. (atitudini.wordpress.com)

În contextul faptului că actualul şef al direcţiei urmărire penală din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Bogdan Zumbreanu, a câştigat concursul pentru fotoliul de şef al instituţiei, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu susţine că Plahotniuc numeşte în funcţii oameni după chipul şi asemănarea sa.

'''Lupta' împotriva corupţiei continuă… Implicat în cel puţin trei dosare condamnate la CEDO, care au prejudiciat Republica Moldova cu milioane de euro, Zumbreanu este răsplătit de guvernare în stilul cu care ne-a obişnuit", scrie liderul PAS pe contul său de Facebook, precizând că Partidul Democrat, ca de fiecare dată, mimează nişte proceduri democratice, dar, de fapt, numeşte în funcţii oameni implicaţi în scheme dubioase.

În opinia Maiei Sandu, doar cu astfel de oameni PD îşi poate continua regimul poliţienesc, de protejare a hoţilor şi sărăcire a ţării.

Preşedinta PAS a ţinut să atenţioneze deputaţii Comisiei juridice, numiri şi imunităţi - Raisa Apolschi, Anatolie Zagorodnîi, Anghel Agache, Eugen Bodarev, Corneliu Padnevici, Sergiu Sârbu şi Igor Vremea - care l-au desemnat câştigător pe Bogdan Zumbreanu, că vinovăţia lor este la fel de mare ca a lui Plahotniuc pentru starea gravă în care au adus R. Moldova.

În context, deputata PLDM Maria Ciobanu menţionează că ar fi mare bucurie în sânul corupţiei. ”Vai, ce "noutate"! Sondaje măsluite, concursuri măsluite... Creştem PăDă-ul!”

Candidatura lui Bogdan Zumbreanu la funcţia de director al Centrului Naţional Anticorupţie urmează a fi propusă plenului Parlamentului pentru confirmare. Potrivit Ziarului de Gardă, acesta este căsătorit cu Irina Serbulenco, fiica fostului viceministru al Sănătăţii, Aliona Serbulenco, membră a Partidului Democrat din Moldova.